A-wegen

Rijksweg 29 is een Nederlandse rijksweg en autosnelweg.

De A29 loopt (bewegwijzerd) van knooppunt Vaanplein bij Barendrecht naar de N259/N268 bij Dinteloord. Het is een belangrijke verbinding tussen Rotterdam en Zuidwest-Nederland. Op het traject liggen onder andere de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug en de Volkerakbrug bij de Volkeraksluizen. De weg loopt vanaf IJsselmonde via de Hoeksche Waard naar Noord-Brabant.

Rijksweg 29 beslaat feitelijk alleen het gedeelte Vaanplein – Klaaswaal, het gedeelte Klaaswaal – Dinteloord maakt deel uit van de (onvoltooide) Rijksweg 4 naar Antwerpen, maar is momenteel als A29 bewegwijzerd. De hectometerpalen van dit deel waren kortstondig genummerd als A4, deze hectometerpaaltjes tussen Klaaswaal en de Haringvlietbrug zijn inmiddels voorzien van een sticker waarop de weg weer als A29 wordt aangeduid.

20120108 A4

Bij Klaaswaal is de A29 verhoogd (Hoge lus) en met grotere ruimte tussen de rijbanen aangelegd, om de bouw van een toekomstig knooppunt met de A4 mogelijk te maken. Bij voltooiing van de A4 gaat het traject tussen Klaaswaal en Dinteloord door het leven onder dat nummer.

(bron: Wikipedia)

Advertentie

Een Reactie op “A-wegen

  1. Pingback: Snelladen aan A29 bij Numansdorp | Hoeksche Waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s