Mijnsheerenland

Mijnsheerenland was een zelfstandige gemeente t/m 1983 en Mijnsheerenland is het enige dorp in de Hoeksche Waard dat niet aan een dijk is gebouwd. Onder het dorp Mijnsheerenland valt ook de buurtschap Maasdijk.

Na de Sint-Elisabethsvloed werd het voormalig land van Schobbe en Everocken in 1437-1438 herbedijkt door ridder Lodewijk Praet van Moerkerken. Men spreekt dan ook wel van het “Mijnsheerenland van Moerkerken”. De herkomst van de naam is niet religieus, maar geeft de feitelijke situatie weer, namelijk het land van Heer Praet van Moerkerken.

Recente ontwikkelingen
De komende jaren wordt een nieuw dorpshart in Mijnsheerenland gerealiseerd. Het plan begon in 2008 met de wens om de inwoners van Mijnsheerenland een levendig en vitaal dorpshart te geven met ruimte voor een combinatie van wonen, werken en leven in een karaktervolle omgeving. Het nieuwe dorpshart omvat een nieuwe sportaccommodatie, een multifunctionele accommodatie (MFA) inclusief aangrenzend woonzorgcentrum (WWZ) van in totaal 8445 m2, 1600m2 commercieel vastgoed en 187 woningen.

Bekende zaken in Mijnsheerenland:

Hof van Moerkerken

Hof van Moerkerken

Advertentie

3 Reacties op “Mijnsheerenland

  1. Pingback: Prins Friso en de rouwstand | Hoeksche Waard

  2. Pingback: Gierzwaluwtil | Hoeksche Waard

  3. Pingback: Tombe kerk Mijnsheerenland | Hoeksche Waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s