Hoeksche Rooie

Op zaterdagmiddag 23 februari 2013 was de introductie en culinaire toepassing van de HOEKSCHE ROOIE op het eiland Tiengemeten, in het Landbouwmuseum. Deze puur Hoeksche Waardse aardappel mag zich ´landelijk erkend streekproduct´ noemen.

Het Landbouwmuseum was gastheer voor deze speciaal gekweekte aardappel.

Vooral dat laatste is heel belangrijk. Want de keukenbrigade van het WAPEN VAN NIEUW BEIJERLAND, Spuidijk 15 te Nieuw Beijerland, zou een ieder geweldig culinair verwennen, waar uiteraard deze Hoeksche Rooie als rode draad doorheen liep.

Maar tevens waren vele andere streekproducten aanwezig, zoals het nu al beroemde Ganzenvlees, verzorgd door WBE Hoeksche Waard en een smaakvol fruitdessert van Fruitteeltbedrijf Van Randwijk uit Strijen Sas en natuurlijk ook de Hoeksche Chips en wodka.

De bij velen bekende schaatser Dik Andeweg was bereid gevonden deze producten te introduceren. Daarna was het natuurlijk proeven van deze overheerlijke producten.

Het keurmerk was een erkenning voor de producten van Aad en Jeroen Klompe, Theo Kool, Henk Scheele, Peter Bouman, alsmede Dick en Piet Holster. Zij zijn er allemaal van overtuigd dat de Hoeksche Rooie een goede toekomst tegemoet gaat met zijn unieke smaak, mede te danken aan de eilandse kleigrond in de Hoeksche Waard.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s