Bier

Bier uit de Hoeksche Waard

 

Bierbrouwerij Hoeksche Waard is een bierbrouwerij die is opgericht in 1999 door 4 vrienden (Jan Wolfs, Piet Dronk, Johan Beekman en Rob van der Jagt) die ieder al als amateurbrouwer bezig waren. Het bier werd in eerste instantie gebrouwen bij De Proefbrouwerij. Nog steeds staat de brouwerij bekend als brouwerijhuurder, maar het is onbekend waar zij hun bier op dit moment laten brouwen. Hun eerste bier werd gepresenteerd in Grand-Café Het Oude Postkantoor te Oud-Beijerland.

In 2000 is het bedrijf doorgestart door Jan Wolfs, Rob van der Jagt en Kees Ammerlaan. Zij zijn samen verantwoordelijk voor de regionale bekendheid die het Hoeksche Bier op dit moment geniet. Eind 2007 verlaten Jan en Rob het bedrijf. De familie Ammerlaan zet het bedrijf vanaf 2008 alleen voort.

Alle Hoeksche bieren zijn verkrijgbaar bij drankenspeciaalzaken, Gall& Galls, Plusmarkten en C1000 zaken in de Hoeksche Waard en omgeving. Bovendien zijn de Hoeksche bieren verkrijgbaar bij Koffiepunt en is huisbier bij De Herberg op het natuureiland “De Tien Gemeten”.

Eind 2009 verhuisde de brouwerij naar een nieuw bedrijfspand, namelijk van de Benjamin Franklinstraat 5, 3261 LW in Oud-Beijerland naar de Aston Martinlaan 90, 3261 NB eveneens in Oud-Beijerland.

De etiketten van de brouwerij worden sinds 2004 intern ontworpen, evenals de geschenkverpakkingen. Begin 2010 werden zowel de etiketten als de geschenkverpakkingen vernieuwd.

Lees alles over dit bier >>

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s