Snelladen aan A29 bij Numansdorp

NUMANSDORP – Fastned, dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, opende het vierde station in Zuid-Holland. Het gaat om een station op verzorgingsplaats Buttervliet aan de A29, bij Numansdorp.

Snelladen op de route van Rotterdam naar Antwerpen is daardoor vanaf nu geen probleem meer. Wethouder Bas Boelhouwers van de gemeente Cromstrijen heeft samen met Marcel Buttervliet, enthousiaste Fastned klant, het snellaadstation donderdag officieel voor geopend verklaard.

20150107 FastNed A29 kl

Fastned heeft via Rijkswaterstaat concessies verworven voor de realisatie en exploitatie van laadstations op 201 locaties langs de Nederlandse snelwegen. Het gaat om bestaande verzorgingsplaatsen waar Fastned een snellaadstation naast het bestaande tankstation bouwt. Met de aanleg van een landelijk dekkend netwerk geeft Fastned de elektrische rijder de vrijheid om door heel Nederland te rijden.

Er zijn nu negentien stations operationeel, waarvan vier stations in Zuid-Holland. De andere drie Fastned stations in deze provincie zijn Zuidpunt aan de A16, Elsgeest aan de A44 en Knorrestein aan de A12. De komende twee jaar zal het aantal stations worden uitgebreid naar 201 stations. Sinds 1 september heeft Fastned het bouwtempo opgeschroefd naar één station per week. Daarmee komt landelijke dekking al begin volgend jaar in zicht. Vanaf 1 januari zal Fastned starten met de bouw van de volgende tien stations.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s