Wodka

De Hoeksche Waard heeft er een nieuw product bij: Hoeksche wodka. Aardappeltelers René de Zeeuw, Gerrit Rozendaal en Henk Scheele uit ‘s-Gravendeel presenteerden donderdag de nieuwe drank van eigen bodem aan het grote publiek op een culinair festival.


De aardappeltelers produceren al langer Hoeksche boerderijchips en proberen altijd weer iets nieuws te maken met aardappelen als grondstof. “Wodka is een drank, die oorspronkelijk van aardappelen wordt gemaakt,” legt Henk Scheele uit. “Tegenwoordig wordt graan gebruikt, omdat aardappelen te duur zijn als grondstof. Dit jaar zijn de aardappelen goedkoop. Dus als er een jaar is, dat we wodka kunnen maken, dan is dat nu.”

De wodka uit de Hoeksche Waard is een zachte wodka. Dat komt door het aantal keer dat hij gedestilleerd is. Hoe vaker een wodka wordt gedestilleerd, hoe zachter de smaak.

Volgens de producenten is er al veel belangstelling voor het nieuwe product. Daarom stoppen ze ook niet met het bedenken van nieuwe producten. Henk Scheele: “Het is leuk als je van eigen bodem iets nieuws kan maken. Waar het eindigt weten we niet. Volgend jaar hebben we misschien weer iets anders.”

Bron: RTV Rijnmond

Advertentie

2 Reacties op “Wodka

  1. Ik woon in Oud-Beijerland en vind daar geen verkooppunt van de Hoeksche wodka. Ben toen naar de Gall & Gall aan de Boonsweg gegaan en die verkopen het niet meer. Waar kan ik (s.v.p. zo dicht mogelijk bij Oud-Beijerland) uw product kopen?
    Met vriendelijke groet,
    A.W. Biemans

  2. Vermoedelijk is hier informatie te krijgen: info@hoekschechips.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s