Persbericht: Nederlandse ijsvogels straks in Nieuw-Zeeland op de buis

De prachtige serie natuurfilms over de bever, de ijsvogel en de torenvalk ‘De Terugkeer Van’, gemaakt door Cees van Kempen, breekt internationaal door. Zo is de natuurfilmer genomineerd voor een ‘Green Oscar’ op het Engelse Wildscreen festival, het grootste eerbetoon in de natuurfilmwereld, is de serie straks te zien van Duitsland tot aan Nieuw Zeeland en wordt het loepzuivere beeld van Van Kempen gebruikt door Sony voor de promotie van hun nieuwste 4K-tv’s.

Eind 2015 zond de VARA op NPO1 de serie ‘De Terugkeer Van’ uit. Drie prachtige films van eigen bodem over de ijsvogel, de bever en de torenvalk, gefilmd door Cees van Kempen en ingesproken door Lies Visschedijk. De opnamen voor de films zijn voor een groot gedeelte gemaakt in gebieden van Natuurmonumenten, vooral op het eiland Tiengemeten en in de Brabantse Slikken van de Heen. De serie kreeg een hoge waardering van de Nederlandse kijker, maar is nu dus ook internationaal een groot succes. Zo is de hoogwaardige kwaliteit van de films opgevallen bij Sony. Het hoofdkantoor in Japan heeft beelden aangekocht voor de wereldwijde promotie van 4K-tv’s.

‘Green Oscar’

De Terugkeer Van De IJsvogel was vorig jaar winnaar van de publieksprijs op het eerste Wildlife Film Festival Rotterdam. Inmiddels zijn de films ook genomineerd op tal van andere filmfestivals in Europa, waaronder het toonaangevende Wildscreen Festival in Engeland en Greenscreen in Duitsland. Op Wildscreen worden in oktober de ‘Green Oscars’ uitgereikt, die worden beschouwd als het grootste eerbetoon in de natuurfilmwereld. Van Kempen is een van de drie genomineerden voor de prijs van beste nieuwkomer op het internationale toneel. In Duitsland is hij een van de drie genomineerden voor Beste Cinematografie.

Internationaal te zien

De producent van de serie, Ispida Wildlife Productions B.V., heeft een distributieovereenkomst gesloten met Sky Vision. Dit is de distributietak van het Engelse Sky plc, een van ’s werelds grootste mediaconcerns. De serie wordt internationaal uitgegeven onder de titel ‘Returning’. Omroepen in onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal, Polen, Tsjechië en Oekraïne hebben de films inmiddels al aangekocht. En zelfs aan de andere kant van de aardbol, in Nieuw-Zeeland, zullen de films te zien zijn. Verschillende andere landen hebben inmiddels ook interesse getoond, waarmee de Nederlandse serie nu al als een groot internationaal succes kan worden bestempeld.

Links:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s