Zeearend is thuis op Tiengemeten

Op Tiengemeten is het momenteel rustiger dan in het hoogseizoen. Goed nieuws voor de zeearend die zich nu erg vaak en goed laat zien! Kom gerust langs in dit bijzondere seizoen. Grote kans dat je ‘m spot. En anders spot je wel andere prachtige vogels.

Winterseizoen
Het winterseizoen is ingegaan op Tiengemeten. Dat betekent dat, uitgezonderd Herberg Tiengemeten op de oostpunt, de voorzieningen op het eiland gesloten zijn. Het aantal bezoekers is lager dan in het hoogseizoen. Een uitgelezen kans voor wandelliefhebbers die houden van rust, ruimte en ruige natuur. De pont blijft overdag gewoon varen.

Zeearend
In dit seizoen is de kans om de zeearend te spotten veel groter, want die houdt evengoed van rust en ruimte. Dirk Dekker bezocht afgelopen week het eiland en zag zelfs twee zeearenden! Dekker: ‘Ik zag ze aan de zuidwest kant, in de Wildernis. En dat tegen die prachtige wolkenluchten en met een bijzondere lichtval. Echt een spectaculair gezicht!’

Foto: Paul Coolen

Foto: Paul Coolen

Foerageren
De zeearend is op Tiengemeten om te foerageren. Boswachter Eduard Reuvers licht toe: ‘Als de zeearend voorbij vliegt, ontstaat er paniek in de groepen vogels. Van deze paniek maakt hij dankbaar gebruik. Hij pakt wat hij pakken kan, bijvoorbeeld een eend, maar ook ganzen staan op het menu’.

Nog veel meer vogels
Kortom, het is een prima tijd om naar Tiengemeten te komen. Ook als je de zeearend niet spot, valt er nog genoeg plezier te beleven aan de vele andere vogels op het eiland, waaronder de sierlijke grote zilverreiger en de ijverige lepelaar. Alle informatie over Tiengemeten is te vinden op: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s