Winnaar Grootste Smeerpoets Speelnatuur 2016 bekend

Speelnatuur Tiengemeten heeft de Grootste Smeerpoets van 2016 gekozen. Deze keer komen de winnaars niet uit ons eigen kikkerlandje, maar hebben ze een vliegreis achter de rug om hier eens flink in de modder te rollen!

Peter Impens, bedenker en jurylid van de fotowedstrijd van Natuurmonumenten is trots: “Speelnatuur trekt niet alleen fans uit alle delen van Nederland, maar ook uit België krijgen we steeds meer enthousiaste kinderen, zelfs van de andere kant van de wereld komen ze hier naar toe, zoals Nieuw-Zeeland, Japan en Australië. Zo ook de familie Don uit Melbourne.”

De familie compleet
Winnaar Arno Schippers vertelt: “We waren na 3 jaar weer compleet met de familie. Janine, de middelste dochter, is met haar Australische man Greg en twee dochters Emma en Nora een volle maand in Nederland. Samen met alle neefjes en nichtjes hebben we een heerlijke dag in de modder mogen rollen.”

speelnatuur-tiengemeten-smeerpoets-1e-prijs

De winnaar krijgt de titel Grootste Smeerpoets van 2016 en mag met 12 personen naar Speelnatuur komen! “De Ozzy’s zijn weer in Australië, maar die houden dit dan van ons tegoed”, aldus Arno.

Onherkenbaar
Lineke ten Bokum van Speelnatuur: “We hebben meer dan 100 inzendingen van grote én kleine smeerpoetsen ontvangen. Complete gezinnen en groepen vriendinnen, sommigen onherkenbaar, gingen op de foto en deden hun best voor de meest blubberige en creatieve foto.”

De jury heeft ook een 2e en 3e prijswinnaar gekozen. Zij ontvingen gratis entreekaartjes voor 6 personen (tweede prijs) en 4 personen (derde prijs) voor Speelnatuur.
·         2E PRIJS: Tweelingbroertjes Adam en Erik (4 jaar) uit Capelle a/d IJssel

speelnatuur-tiengemeten-smeerpoets-2e-prijs
·         3E PRIJS: Kato Lauwers (7 jaar), Rosa Nekkebroek (7 jaar), Mien Op De Beeck (8 jaar), Sien Lauwers (9 jaar) uit het Belgische Arendonk en Turnhout

speelnatuur-tiengemeten-smeerpoets-3e-prijs

Vlotten en hutten bouwen
Sinds de opening in 2012 heeft Natuurmonumenten 70.000 bezoekers ontvangen in Speelnatuur. “We merken dat Speelnatuur echt aan een behoefte voldoet”, aldus Lineke ten Bokum. “Ook scholen weten ons heel goed te vinden. Dit jaar ontvingen we de 100ste school die hier een schoolreisje viert!”

Kom naar Speelnatuur Tiengemeten!
Speelnatuur Tiengemeten is tot 1 november geopend op woensdag en in het weekend. Ook in de herfstvakantie kan er volop gespeeld worden. Het spel verplaatst zich dan meestal van het water naar de eilandjes in Speelnatuur. Hutten en vlotten bouwen zijn dan de meest favoriete activiteiten van de kinderen.

Kijk voor de openingstijden en prijzen van Speelnatuur Tiengemeten op www.natuurmonumenten.nl/speelnatuur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s