Feest op Tiengemeten

De kabouter van Rien Poortvliet viert in 2016 zijn veertigste verjaardag. Daarom is het elke eerste zaterdag van de maanden mei t/m september feest op Tiengemeten.

Het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum organiseren dan samen veel verschillende activiteiten. De eerste feestzaterdag is op 7 mei.
Tussen 11.00 uur en 16.00 uur is iedereen van harte welkom in het Rien Poortvlietmuseum voor een kabouter opdrachtentocht en allerlei kabouteractiviteiten.

In de week voorafgaand aan 7 mei komen artiesten uit Garderen naar het museum om de wereld van Rien Poortvliet uit zand te vervaardigen. Deze prachtige sculpturen zijn op 7 mei uiteraard ook te bewonderen. 
En in het Landbouwmuseum kunnen kinderen leren waar hun eten écht vandaan komt. Zij mogen zelf akkerranden zaaien met boer Leen en krijgen zaaizaad mee om thuis te zaaien.

Rien-Poortvliet-museum.jpg

De kinderen worden uitgenodigd om als kabouter verkleed aan de activiteiten deel te nemen. Kinderen die verkleed komen als kabouter, maken kans op een prijs. 
Er wordt een foto gemaakt en tijdens de Oogstdag op zaterdag 3 september worden alle foto’s van de verklede kabouters gepresenteerd en worden de prijzen bekend gemaakt.

Op alle feestzaterdagen worden op vaste tijdstippen (half 12, half 1, half 2, half 3) rondleidingen verzorgd in het museum van Rien Poortvliet. Ook het werk van Jopie Huisman is dan te bewonderen. 
De maximale grootte van een groep is 15 personen, dus graag van tevoren aanmelden.

Landbouwmuseum Tiengemeten

De kosten voor de feestzaterdagen zijn 5 euro per kind t/m 12 jaar en 10 euro voor oudere kinderen en volwassenen. Hierbij is alles inbegrepen: pont, entree musea, traktaties enz.

Gelieve van tevoren aan te melden via: info@rienpoortvlietmuseum.nl of info@lanbouwmuseumtiengemeten.nl. Ook voor meer informatie zijn deze e-mailadressen te gebruiken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s