PERSBERICHT: Natuurmonumenten collecteert voor meer en grotere natuurgebieden

Van maandag 15 tot en met vrijdag 20 februari komt Natuurmonumenten bij u langs. Dan trekken zo’n 10.000 collectanten in heel Nederland eropuit om geld in te zamelen voor een sterke natuur. Ook in gemeenten als Dordrecht, Barendrecht en Cromstrijen gaan collectanten van deur tot deur met een collectebus. De steun is nodig, want steden blijven groeien en wegen worden breder.

Een nieuw bos bij Utrecht, bloemenweides in de buurt van de Randmeren en het herstel van bosranden en oevers. Met dit soort projecten probeert Natuurmonumenten de Nederlandse natuur sterker en weerbaarder te maken. Maar het werk is nooit af. Een voorbeeld: jaarlijks komen miljoenen trekvogels vanuit alle windrichtingen en werelddelen op de waterrijke en groene Hollandse delta af om zich te voeden en/of een nest te bouwen. Helaas vinden ze tussen kwelder en polder vaak niet genoeg te eten. Het gevolg is dat sommige soorten hard teruglopen in aantal.

Rheden, Veluwe, Zuid Veluwe, Gelderland, Nederland, Europa

Foto: Pauline Joosten

Natuurmonumenten beheert en beschermt nu ruim 105.000 hectare natuurgebied (zo’n 3 procent van het totale oppervlakte van Nederland). Deze natuur mag tot in de eeuwigheid natuur blijven. Om alle vogels, vissen, zoogdieren, insecten, amfibieën en reptielen meer ruimte te bieden, blijft Natuurmonumenten haar gebieden versterken en verder uitbreiden. Een robuuste natuur betekent namelijk dat ook kwetsbare dier- en plantsoorten zich kunnen herstellen.

Boswachter Helma Braat: “Wij, mensen, hebben daar ook baat bij. We sporten, spelen, wandelen, genieten en komen op adem in de natuurgebieden. Daaraan kunt ook u een kleine (of grote) bijdrage leveren als een van de vele collectanten van Natuurmonumenten bij u aanbelt.”

Landgoed Boekesteyn, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Boerderij Brambergen, ?s-Graveland, Gooi en Vechtstreek, s-Gravelandse buitenplaatsen, Noord-Holland, Nederland, Europa

Foto: Stefan Claessens

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 719.000 leden en donateurs en meer dan 200.000 kinderen, lid van OERRR. Zij hebben een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert Natuurmonumenten 355 natuurgebieden met een gezamenlijke oppervlakte van 105.000 hectare. De natuurgebieden zijn bijna allemaal publiek toegankelijk. Er staan zo’n 3200 bouwwerken, waarvan Natuurmonumenten er 1700 beschermt en onderhoudt. 500 bouwwerken bezitten een monumentale status.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s