Film over jonge beverfamilie op Tiengemeten

Al een aantal keer hebben bevers op natuureiland Tiengemeten succesvol een gezinnetje groot weten te brengen. Maar hoe ziet het dagelijkse leven van het grootste knaagdier van ons land en van Europa er eigenlijk uit? Filmmaker Cees van Kempen geeft je een inkijkje in het reilen en zeilen van familie bever op natuureiland Tiengemeten van Natuurmonumenten. Vrijdag te zien op NPO1!

NM bever

Tiengemeten: thuis voor de bever

De bever heeft op het eiland Tiengemeten meerdere beverburchten gebouwd: bij de boerderijruïne, in de Weelde en zijn allereerste burcht bouwde het dier in 2013 aan de zuidkant van het eiland vlakbij de inlaat. Het water van het Haringvliet stroomt op die plek de Wildernis in en uit.

Boswachter Helma Braat van Natuurmonumenten vertelt: “De beverburcht vlakbij de inlaat aan de zuidkant, is inmiddels uitgegroeid tot een imposant bouwwerk van wilgentakken, waterplanten en modder. Indrukwekkend om te zien. Overal laat de bever zijn sporen na. Je ziet afgeknaagde takken, snippers hout, glij- en sleepsporen.”

Vrijdagavond 4 december om 21.30 uur wordt De Bever uitgezonden bij VARA op NPO1. “Kijken hoor, het is een natuurbeleving vanaf je luie bank!”

Lees het hele bericht >>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s