“Natuurlijk! aan het Spui”

Je hebt het misschien al gezien. Naast het politiebureau (aan het Spui) wordt druk gebouwd en gewerkt. Dit braakliggende terrein (voormalige Mebin-locatie) heeft een mooie, tijdelijke invulling gekregen. Begin mei opende hier restaurant ‘Natuurlijk! aan het Spui’.

20150504 Natuurlijk aan het SpuiWim Jonas, uit Oud-Beijerland, is de eigenaar van het tijdelijke restaurant aan de oever van de rivier Het Spui. Hij werkt met duurzame seizoen- en streekproducten voornamelijk uit de Hoeksche Waard. Bezoekers van het restaurant kunnen hier terecht voor een kopje koffie met iets lekkers, een uitgebreide lunch, een heerlijk glas wijn met hapjes of een goedverzorgd diner. Een mooie aanvulling voor het centrum van Oud-Beijerland.

Tijdelijk

Het restaurant is tijdelijk, omdat ontwikkelaar AM deze voormalige bedrijfslocatie op termijn gaat inrichten met woningen/appartementen en commerciële functies. In 2014 heeft AM een enquête gehouden onder omwonenden om te inventariseren wat de wensen zijn voor deze locatie.  Uit deze enquête bleek dat de omwonenden heel diverse wensen hebben voor het gebied. Genoemd zijn uiteraard woningen, maar ook een hotel en zelfs een theater zou volgens velen wenselijk zijn. Ontwikkelaar AM is inmiddels in overleg met de gemeente gestart met het uitwerken van een mooi plan dat zeker meerwaarde heeft voor de gemeente. Binnenkort organiseren zij een eerste informatieavond.

Sfeer proeven

Het plaatsen van een tijdelijk  restaurant biedt mensen de  mogelijkheid alvast de sfeer te proeven van deze locatie.   Zoals je ziet staat het restaurant er  nog een beetje kaal bij. Binnenkort  staan er windschermen en gezellige tafels en stoelen. Ook wordt de  omgeving ingezaaid met gras. Het restaurant krijgt een gezellige, natuurlijke inrichting en een terras met uitzicht op het Spui.

Wim Jonas kan niet wachten om aan de slag te gaan. Hij heeft ook al volop plannen om zijn restaurant in een definitieve situatie voort te zetten.

Ben je in de buurt? Ga dan eens kijken. Wie weet droom je snel weg en denk je aan een mooie woning met dit prachtige uitzicht.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s