Persbericht: Tiengemeten – Nieuwe vaartochten op het Haringvliet

Veerdienst Tiengemeten onderhoudt in opdracht van Natuurmonumenten de veerdienst naar natuureiland Tiengemeten. Schipper Huib Bijl van Veerdienst Tiengemeten startte in 2010 met vaararrangementen met het passagiersschip de Heicondias onder de naam De Hoeksche Vaart. Een aantal vaartochten is in samenwerking met Natuurmonumenten. De vaartochten rond Tiengemeten zijn zo populair dat Bijl besloten heeft de activiteiten verder uit te breiden. Voor dit jaar staan nieuwe vaartochten op Haringvliet op het programma zoals de Vroege Vogeltocht en de Sluizentocht.

Nieuwe vaartochten

Huib Bijl kijkt uit naar het nieuwe vaarseizoen. “De Schemertochten bleken vorig jaar een echte topper,” vertelt hij. “Maar ook voor de klassieker ‘Rondje Tiengemeten’ was veel belangstelling. Daarom hebben we beide vaartochten dit jaar weer op de agenda gezet. En we hebben ook nieuwe vaararrangementen op het programma staan. Speciaal voor vogelliefhebbers gaan we vroeg uit de veren voor een Vroege Vogeltocht. Want het wemelt langs het Haringvliet van de steltlopers en watervogels. Een prachtig gezicht! Nieuw dit jaar is ook de Sluizentocht. Mensen krijgen een mooie kans om helemaal naar de Haringvlietsluizen te varen. Tijdens deze vaartocht zoomen we in op nieuwe ontwikkelingen in het gebied zoals het natuurherstel in het Haringvliet in het kader van het Droomfonds. Een vogelkenner vaart met ons mee.”

Heicondias r

Tiengemeten

Huib Bijl kent het Haringvliet als geen ander. Hij is de vierde generatie Bijl die de overtochten naar Tiengemeten verzorgt. Huib: “Ik heb al die jaren veel mensen gesproken, veel contacten opgebouwd. Ik merk dat mensen het hier leuk vinden en dat Tiengemeten een aantrekkelijke plek is voor allerlei dagjesmensen. Er is ook echt behoefte aan vaartochten op het Haringvliet. We ontvangen boekingen uit het hele land. Maar ook bezoekers uit de Randstad en campinggasten van Goeree Overflakkee varen met ons mee. Zelfs Belgen weten ons goed te vinden. En we zien dat mensen telkens terug komen. Dat is een goed teken.”

Meerwaarde

Er kunnen maximaal 35 personen meevaren met de Heicondias. Aan boord kun je genieten van een kopje koffie of thee, een lunch of een ontbijt. Henk Maijer van Natuurmonumenten is blij dat De Hoeksche Vaart de mogelijkheid biedt voor bezoekers om de natuur ook vanaf het water te beleven. Maijer: “Het idee om samen te werken is spontaan ontstaan. Een vaartocht met de Heicondias staat garant voor gezelligheid en met een natuurkenner aan boord kom je ook nog wat te weten over het rijke vogelleven in de Zuidwestelijke Delta. Een mooie combinatie vinden we, dat echt meerwaarde biedt aan de vaartochten. We werken al jarenlang nauw samen met Huib Bijl en hebben regelmatig contact; de gidsen die ingehuurd worden door de Hoeksche Vaart ontvangen de informatie over de natuurgebieden uit de eerste hand en zijn dus goed op de hoogte van alle ontwikkelingen.“

Heicondias l

Schippers nodig

Er wordt momenteel met 4 schippers gevaren. Huib Bijl is nog op zoek naar schippers die het team van Veerdienst Tiengemeten en de Hoeksche Vaart willen versterken. De Hoeksche Vaart verzorgt in de zomerperiode met de Heicondias o.a. de veerverbinding vanuit Stad a/h Haringvliet naar Tiengemeten en Nieuwendijk. Daarnaast wordt de Heicondias regelmatig afgehuurd door gezelschappen voor bedrijfsuitjes en feestjes. Bij calamiteiten kan de Heicondias de veerdienst naar Tiengemeten overnemen (personenvervoer).

Voor meer informatie en boekingen www.dehoekschevaart.nl en www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s