Expositie Open Hof: Willem van Hest

Willem van Hest exposeert in De Open Hof te Oud-Beijerland aan de Willem van Vlietstraat 2a. De expositie is te bezichtigen op werkdagen tot 16 april 2015 van 9.30 uur tot 11.30 uur en van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Open Hof kerk

Tijdens de opening, zal de bekende kunstenaar Willem van Hest uit Rotterdam via beeld en gesprek de bezoekers kennis laten maken met zijn werken. Zij tonen zijn kijk op het sublieme, de transformatie en het idealisme. Tekeningen- gouaches en schilderijen geven een levendige weergave van een kleurrijk beeldverhaal in de omloop van De Open Hof.

Willem van HestZijn recente werk is ontstaan door uitspraken, schilderijen en boeken van mensen die hem nieuwe ideeën gaven. De revolutionaire visie, namelijk de uitspraak van onder meer Paulus dat mensen gelijkwaardig aan elkaar zijn, heeft hem geïnspireerd.

Ook de schilder El Greco, die de transformatie van de verrijzenis weergaf, Käthe Kollwitz, die de armoede en daarmee de wanhoop uitbeeldde, de schrijver Hermann Hesse, paus Franciscus, John en Yoko en vele anderen hebben hem gestimuleerd om met het gegeven dat alle mensen, man, vrouw of kind, dezelfde rechten hebben, aan de slag te gaan.

Willem zet zijn inspiratie in de aangegeven expositie in De Open Hof om in uitgewerkte beelden over dit in deze tijd wel bijzonder actuele thema. Buiten het genoemde thema om is divers ander werk van Willem te zien. Zijn boeken liggen te koop in de omloop van de Open Hof.

Willem van Hest is schilder, tekenaar, zeefdrukker, schrijver (dagboeken, brieven, interviews en artikelen) Hij gebruikt vaak fotografie, teksten en film in exposities en manifestaties.

Onderwerpen: vooral portret (tekening of schilderwerk) en naakt en zijn stad Rotterdam. Hij werkt graag in opdracht. Exposities in binnen- en buitenland: galeries, beurzen en musea. Organisatorische projecten en workshops zijn onderdeel van zijn werkzaamheden.

Hij vormt sinds 2005 met vooral beeldend kunstenaar Ron Blom ‘de ontmoeting’: kunst die buiten het atelier gemaakt wordt en waarin ‘de ander’ een actieve rol speelt, bv:

  • ‘Havenzicht op stelten’ met daklozen
  • ‘Wereldtulpen uit Rotterdam’ met basisschoolkinderen
  • ‘Kunst herinnert’ met senioren in Dordrecht
  • ‘Invitation to Slovenia’ met kunstenaars uit Slovenië

http://www.willemvanhest.nl/

www.deontmoeting.eu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s