Natuurmonumenten IKEA-actie: 8.419 euro voor Tiengemeten

De actie ‘Kerstboom voor een piek’ van IKEA in december heeft voor Tiengemeten 8.419 euro opgeleverd. Natuurmonumenten besteedt het geld aan de bouw van een schuilkeet in de Oude polder van Tiengemeten. Cliënten van zorgboerderij de Idahoeve die hier op biologische wijze hun eigen groenten telen en vrijwilligers van Natuurmonumenten die in het veld aan het werk zijn, kunnen straks van de schuilgelegenheid gebruik maken.

 Zorgboerderij de Idahoeve verbouwt haar eigen groenten in de Oude polder aan de oostkant van Tiengemeten. Het veld van de Idahoeve ligt een eindje van de boerderij af. Rob van der Laan, teamleider bij de zorgboerderij is blij dat Natuurmonumenten met de opbrengst van de IKEA-actie een schuilgelegenheid gaat bouwen waar de cliënten van de zorgboerderij gebruik van kunnen maken bij slecht weer.

Positieve invloed

Een vaste groep cliënten van de zorgboerderij werkt regelmatig in het veld en wordt hierbij geholpen door boer Piet Holster, begeleider van de Idahoeve Helene Petter en nog een aantal vrijwilligers. “De cliënten doen het werk graag en het buiten zijn heeft een positieve invloed op hun gezondheid. Ook kunnen de bewoners van de Idahoeve dagelijks genieten van seizoensgroenten, vers van het land. En natuurlijk smaakt niets zo heerlijk als de aardappels die je zelf hebt gepoot, of de boerenkool die je zelf geoogst hebt”, aldus Rob van der Laan.

Tiengemeten
(Foto: Ferry Siemensma)

Trots

IKEA organiseerde de ‘Kerstboom voor één piek actie’ voor het vierde jaar op rij. Klanten kopen bij de actie een kerstboom voor 20 euro en ontvangen een IKEA-cadeaupas* van 19 euro. De resterende euro doneert IKEA aan Natuurmonumenten. Vrijwilligers van Natuurmonumenten helpen mee met de verkoop van de bomen. Natuurmonumentenbeheerder Henk Maijer is trots op de hulp van het enthousiaste vrijwilligersteam van Krammer Volkerak Haringvliet: “Dit team heeft hard gewerkt en mede dankzij hun hulp heeft IKEA Barendrecht weer veel kerstbomen kunnen verkopen.”

 Uitverkocht

Alle 12 winkels van IKEA hebben gespaard voor een ander natuurgebied in de regio. De actie ‘Kerstboom voor één piek’ heeft in totaal een bedrag opgeleverd van 74.373 euro. De actie liep van eind november tot en met 22 december 2014. Alle bomen zijn daarbij uitverkocht. Natuurmonumenten is heel blij dat IKEA op deze manier haar betrokkenheid toont bij het behoud van de Nederlandse natuur.

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 735.000 leden en 150.000 kinderen die lid zijn van OERRR, met een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert de organisatie natuurgebieden in Nederland. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houdt Natuurmonumenten Nederland open en groen, en kan iedere Nederlander genieten van de natuur. In de gebieden van Natuurmonumenten staan zo’n 3200 bouwwerken. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

Over IKEA Group
Onze visie is om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. We bieden goed ontworpen, functionele en betaalbare woninginrichtingsproducten van hoge kwaliteit aan, die met zorg voor mens en milieu geproduceerd worden. De IKEA Group heeft 315 woonwarenhuizen in 27 landen. Daarnaast zijn er meer dan 40 woonwarenhuizen die door franchisenemers uitgevoerd worden buiten de IKEA Group. De IKEA Group had in FY14 716 miljoen bezoekers in de vestigingen en 1,5 miljard mensen bezochten IKEA.com. Voor meer informatie kijk op ikea.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s