Kerstboom voor een piek

IKEA BARENDRECHT START ACTIE ‘KERSTBOOM VOOR EEN PIEK’ VOOR NATUUREILAND TIENGEMETEN

In december start IKEA Barendrecht met de actie ‘Kerstboom voor één piek.’ Klanten krijgen bij aankoop van een Nordmann boom van 20 euro een IKEA cadeaupas t.w.v. 19 euro. De boom kost daarmee 1 euro, en dat bedrag schenkt IKEA aan Natuurmonumenten. Het geld wordt besteed aan het onderhoud en herstel van 12 lokale natuurprojecten door heel Nederland, waaronder natuureiland Tiengemeten.

Zo zal de actie bij IKEA Barendrecht bijdragen aan een schuilplek voor de vrijwilligers van Natuurmonumenten en de vrijwilligers van de Idahoeve, een zorginstelling voor mensen met psychiatrische aandoening. Zij helpen mee met het natuurbeheer. De schuilplek zal dienen om tussen het werk door te rusten.

??????????????????????????????????????

Actieperiode

De actie bij IKEA Barendrecht loopt van 3 december t/m 22 december, de actieperiode verschilt per vestiging en zolang de voorraad strekt. Elke winkel spaart voor een ander natuurgebied in de regio. Vorig bracht de actie een totaalbedrag van 64.236 euro op. De bomen die IKEA verkoopt worden milieuvriendelijk geteeld. De teelt voldoet aan richtlijnen voor verantwoord bosbeheer.

Mooie kerstgedachte

“Het is een mooie kerstgedachte dat mensen met het kopen van een kerstboom niet alleen de natuur in huis halen, maar ook de natuur in Nederland mooier maken”. Boswachter Helma Braat van Natuurmonumenten is blij met de actie.

Bijdrage aan het behoud Nederlandse natuur

“IKEA streeft naar een positieve impact op de mensen en de planeet. Met de ‘Kerstboom voor één piek’-actie kunnen we nu al voor het 4e jaar een bijdrage leveren aan het behoud van de Nederlandse natuur. Bovendien kunnen mensen voor slechts 1 euro thuis genieten van een prachtige kerstboom”, aldus Lisen Wiren, Sustainability manager, IKEA Nederland.

* De cadeaupas kan op een gewenst moment tussen 5 en 31 januari 2014 bij IKEA verzilverd worden.

Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 735.000 leden en 150.000 kinderen die lid zijn van OERRR, met een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert de organisatie natuurgebieden in Nederland. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houdt Natuurmonumenten Nederland open en groen, en kan iedere Nederlander genieten van de natuur. In de gebieden van Natuurmonumenten staan zo’n 3200 bouwwerken. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

Over IKEA Group
Onze visie is om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. We bieden goed ontworpen, functionele en betaalbare woninginrichtingsproducten van hoge kwaliteit aan, die met zorg voor mens en milieu geproduceerd worden. De IKEA Group heeft 315 woonwarenhuizen in 27 landen. Daarnaast zijn er meer dan 40 woonwarenhuizen die door franchisenemers uitgevoerd worden buiten de IKEA Group. De IKEA Group had in FY14 716 miljoen bezoekers in de vestigingen en 1,5 miljard mensen bezochten IKEA.com. Voor meer informatie kijk op ikea.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s