Oostmolen Mijnsheerenland

De Oostmolen in Mijnsheerenland draaide fier en het plan was er na een fikse wandeling eens naar binnen te stappen. Die wandeling op 3/4 gehad, waarna bleek dat het te laat voor een bezoekje was. De molen stond inmiddels stil en de molenaar bleek, na alles afgesloten te hebben, te zijn vertrokken.

Wel de onderstaande foto’s kunnen schieten en een bezoek komt er nog wel van. Onder de slideshow staat informatie over deze prachtig gerestaureerde molen.

Deze diashow vereist JavaScript.

De Oostmolen is een wipmolen gelegen aan de N217 tussen Mijnsheerenland en Maasdam. De molen was bedoeld voor het bemalen van de polder Moerkerken, tegenwoordig op vrijwillige basis. Tot 1929 werd deze polder ook bemalen door de niet meer bestaande Westmolen. De Oostmolen was tot 1948 in bedrijf en heeft kort na de watersnoodramp van 1953 voor het laatst dienst gedaan. De molen is in 1969/’70 en in 2012/’13 gerestaureerd. Eigenaar is de Stichting tot Behoud van Molens in Binnenmaas.

In de Oostmolen bevindt zich een kleine woning, ingericht in de stijl zoals in de tijd dat de molen in bedrijf was, inclusief bedsteden en een toilet met afvoer op de achterwaterloop. (bron: Wikipedia)

Door op onderstaand plaatje te klikken, kun je nog andere info lezen.

Oostmolen Mijnsheerenland (10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s