Wijzigingen snelweg A15-A29

Automobilisten die vanaf de A16 over de A15 naar de A29 (richting Heinenoordtunnel) willen rijden, hebben sinds enkele dagen te maken met een permanent gewijzigde route.

Tot voor kort was het mogelijk om bij het knooppunt Vaanplein de hoofdrijbaan van de A15 te verlaten en uit te voegen, om vervolgens je keuze te maken om richting Rotterdam Zuidplein of richting A29 Heinenoordtunnel te rijden. Dan kan nu niet meer.

Door plaatsing van een geleiderail is dat weefvak vervallen. Om toch richting Zuidplein of A29 te kunnen rijden, moet de weggebruikers geruime tijd eerder al op de A16 bij knooppunt Ridderkerk voor afrit 19a kiezen. Op dat punt ga je niet meer bovenlangs over de fly-over de A15 op, maar onderlangs onder een aantal viaducten door. Deze weg te volgen, kom je vanzelf weer op het punt waar je de keuze maakt om richting Rotterdam Zuidplein of richting A29 Heinenoordtunnel te rijden.

Routewijziging A29Het staat netjes op de ANWB borden aangegeven, maar als je de oude situatie al jaren gewend bent, is het niet ondenkbaar dat je op de automatische piloot rijdt en bij knooppunt Ridderkerk gewoon de fly-over volgt. Ook is het mogelijk dat de navigatieapparatuur (nog) niet up-to-date is. Je kunt je fout pas herstellen door bij de Groene Kruisweg de A15 te verlaten (keren en terug betekent ruim 12 kilometer extra of anders Rotterdam in).

2 Reacties op “Wijzigingen snelweg A15-A29

  1. Mijn beleving is dat het NIET duidelijk staat aangegeven. Deze klachten hoor ik ook van medeweggebruikers die net als ik meerdere keren fout rijden en bij afslag Rhoon weer moeten omkeren om naar de A29 te kunnen komen. Voor mensen die hier onbekend zijn is het helemaal moeilijk. De laatste opties van de navigatie geven het ook niet aan, dus rijden heel veel mensen verkeerd. Onbegrijpelijk dat de gebruikelijke afslag is verdwenen en WAAROM ?

  2. Erg onduidelijk, plaats dan in ieder geval nieuwe borden waar de a29 op staat. Ben gelukkig pas 5 keer voorbij afslag 19a gereden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s