Nieuwe brandweervoertuigen

HEINENOORD  – Directeur brandweer Zuid-Holland Zuid, de heer A. Slofstra, heeft op vrijdagavond 18 juli 2014 de sleutel overhandigd van het nieuwe hulpverleningsvoertuig aan de brandweer in Heinenoord. Brandweer Zuid-Holland Zuid heeft in totaal drie nieuwe hulpverleningsvoertuigen aangeschaft.

Zij vervangen de oude voertuigen én brengen een nieuwe manier van werken bij technische hulpverlening met zich mee.

Hulpverleningsvoertuig-brandweer-ZHZUw brandweer doet meer dan alleen blussen: Technische hulpverlening
Onder technische hulpverlening verstaan we de werkzaamheden die de brandweer verricht naast brandbestrijding. Hierbij valt te denken aan het bevrijden van gewonden bij een verkeersongeval of het optreden bij een ongeval met gevaarlijke stoffen en werkzaamheden bij storm- en waterschade.

Van 10 voertuigen naar 3 specialistische teams
In de regio Zuid-Holland Zuid waren voorheen tien hulpverleningsvoertuigen gestationeerd. Na het vaststellen van een landelijk standaardbestek voor materialen op een tankautospuit, zijn deze tankautospuiten voorzien van middelen voor hulpverlening en is de toegevoegde waarde van de oude hulpverleningsvoertuigen afgenomen.

Om deze reden zijn er nu drie nieuwe hulpverleningsvoertuigen in onze regio. Deze voertuigen komen ter plaatse met zwaarder gereedschap dan voorheen én met gespecialiseerd technische teams. Verspreid over onze regio zijn er nu drie hulpverleningsteams, waarvan één in Heinenoord. De andere teams zijn gestationeerd op de posten Meerkerk en Papendrecht.

Complexe incidenten
Alle brandweermensen in Zuid-Holland Zuid hebben technische hulpverlening in hun takenpakket. Die werkzaamheden horen bij onze basistaak. Bij het overgrote deel van de hulpverleningen in onze regio komt alleen een tankautospuit, de basiseenheid, ter plaatse. Bij een complexer ongeval, zoals een ongeval met een vrachtwagen, bus of trein zal één of meer van de drie gespecialiseerde hulpverleningsteams ook ingezet worden.

De brandweer in Heinenoord is goed voorbereid
Een nieuwe manier van werken komt niet zomaar. Daar is door de brandweermensen uit Heinenoord de afgelopen 6 maanden intensief voor geleerd, geoefend en getraind.

Een tankautospuit is een type voertuig dat de brandweer inzet als basisvoertuig. De tankautospuit is ingericht om te kunnen handelen bij brand en bij ongevallen van kleine/reguliere omvang.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s