Akoestisch concert Ierse muziek

Op vrijdag 6 juni 2014 staat de NPB vrijzinnigenkerk in Oud-Beijerland geheel in het teken van traditionele Ierse (Keltische) muziek. De gerenommeerde Ierse instrumentalisten Matt Cranitch (viool) en Jackie Daly (accordeon) geven een geheel akoestisch concert van topniveau in het intieme NPB kerkje te Oud-Beijerland.

Matt Cranitch en Jackie Daly zijn beiden al jaren de bekendste vertolkers van de Sliabh Luachra-traditie binnen de Ierse traditionele muziek. Sliabh Luachra is een gebied in Ierland, langs de grens van de provincies Cork en Kerry, dat zich kenmerkt door een geheel eigen stijl van spelen.

Matt promoveerde aan de Universiteit van Limerick op zijn studie over de fiddle-playing traditie van deze streek. Jackie Daly werd in de New York Times beschreven als “mogelijk de beste accordeonist in Ierland”. Beide muzikanten hebben een indrukwekkende individuele reputatie gevestigd in de wereld van de Ierse traditionele muziek, maar met hen samen krijgt deze levendige muziek een extra dimensie. Het repertoire omvat verschillende traditionele dance tunes, maar ook de langzaam gespeelde slow airs vormen een integraal onderdeel van de Sliabh Luachra-traditie.

Kaarten: €15, reserveren via http://www.irishtradmusic.nl/nl/get-tickets

Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Beneden Molendijk 35  Oud-Beijerland

Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Beneden Molendijk 35 Oud-Beijerland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s