Nederlands kampioene gehuldigd

Nederlands kampioene gehuldigd

STRIJEN – Op 15 mei 2014 huldigde wethouder Paulien Tanja, een kersverse Nederlands kampioen uit haar woonplaats. De 14-jarige Judith Aardoom werd onlangs kampioen luchtgeweerschieten. Ze is zo op het eerste gezicht een pittige tante. Judith Aardoom laat niet met zich sollen en is de nuchterheid zelve. Een karaktertrek die haar ongetwijfeld nu al op zo’n jonge leeftijd zover heeft gebracht. Nederlands kampioen word je nu eenmaal niet zomaar. Daar komt heel wat bij kijken. “Je moet je vooral goed kunnen concentreren en kunnen afsluiten van je omgeving,’’ vertelt Judith, terwijl ze een indrukwekkend 1300 euro kostend luchtgeweer aan de schouder zet.
Complimenten
Ook wethouder Paulien Tanja was onder de indruk van de prestaties van de nog jonge Strijense. De wethouder had al begrepen dat Judith pas vier jaar aan deze sport doet, en als je dan al Nederlands kampioen bent, is dat een geweldige prestatie.Tijdens de kampioenschappen in het verre Hoogeveen, bleef Judith Aardoom de concurrentie uiteindelijk juist 1,2 punten voor. Genoeg om de titel mee terug te nemen naar schietvereniging De Vrijheid Strijen, waarvan ze lid is.
“We hopen voor je dat dit pas het begin is en wensen je enorm veel succes bij het verder uitoefenen van je sport.” Deze woorden triggeren de ambitieuze Judith meteen. Als het even kan, hoopt ze op een gegeven moment toch wel naar de Olympische Spelen te kunnen. We zullen de prille Nederlands kampioen de komende tijd goed in de gaten blijven houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s