Woestijnhavik Milo opent nieuwe Cavent Nest in Numansdorp

Cavent logoEen bijzondere klus voor woestijnhavik Milo. Met een mooie glijvlucht leverde hij de sleutel van het nieuwe Cavent nest af bij wethouder Paans van gemeente Cromstrijen. Die kon daarmee de deuren openen van de volledig vernieuwde woonvoorziening van Cavent in Numansdorp.

Na een grondige verbouwing beschikken nu alle 23 bewoners, mensen met een verstandelijke beperking, over een eigen appartementje dat weer helemaal aan de eisen van deze tijd voldoet. De oude kamertjes, kantoortjes en gemeenschappelijke toiletten zijn allemaal weg gesloopt en de woonvoorziening is helemaal op nieuw ingedeeld. Vol trots lieten bewoners als Maarten Troost en Marthin Jufuway hun nieuwe appartement zien aan buurtbewoners en andere belangstellenden. Ze vinden het geweldig dat ze nu zelf kunnen koken op hun appartementje maar nog evengoed, als ze dat gezellig vinden, samen met de andere bewoners kunnen eten. Alleen al dat ze nu zelf de was kunnen doen geeft ze het gevoel veel zelfstandiger te wonen. Een eigen douche en toilet zorgen voor de nodige privacy.

Cavent NumansdorpAchter de woongebouwen is een nieuw pand verrezen waar gezamenlijk gegeten kan worden en activiteiten kunnen worden georganiseerd. Wethouder Paans benoemde nog eens de betrokkenheid en de verbondenheid van Cavent en de samenleving in Numansdorp. En dat is niet zonder reden. De kersverse wethouder is er erg van gecharmeerd dat ook de buurt gebruik zal kunnen gaan maken van het nieuwe pand.

Samen met de Stichting Welzijn Hoeksche Waard zijn er al een aantal plannen ontwikkeld. Zo zal er in de loop van dit jaar een Repaircafé worden gestart. In zo’n Repaircafé helpen deskundigen iedereen met het repareren van wat er maar kapot kan gaan van een oude radio tot een stoel met een losse poot.  Er bestaan al Repaircafés in andere plaatsen in de Hoeksche Waard, maar Numansdorp ontbrak tot nog toe op dit lijstje. Ook buurtbewoners die zelf iets willen organiseren in het nieuwe pand zijn van harte welkom.
Cavent wil graag dat haar bewoners zoveel mogelijk deelnemen in de gewone samenleving. Dat betekent om te beginnen dat je  “een goede buur…” bent en dat de bewoners van Cavent een vanzelfsprekend onderdeel van het buurtleven zijn. Met het nieuwe gebouw maar ook de tuin die door buurtbewoners gebruikt mag worden wil Cavent die verbondenheid nog verder uitbouwen.

Die verbondenheid blijkt eens te meer uit de bijdragen die Numansdorpers hebben geleverd om het nieuwe Cavent Nest mogelijk te maken. “Zowel vrijwilligers als een flink aantal bedrijven en verenigingen in Numansdorp hebben zich ingespannen om geld bij elkaar te krijgen en te sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om het Cavent Nest zo mooi in te kunnen richten als nu gebeurd is,” aldus Jan Windey, directeur van Cavent. “Die verbondenheid zullen we in de komende jaren hard nodig hebben. Met de nieuwe WMO komen er veel zorgtaken naar de gemeente toe. We zullen daar samen met het gemeentebestuur en de bewoners van Numansdorp vorm aan moeten geven”. Met dit nieuwe gebouw en de mogelijkheden die dat biedt heeft Cavent daarvoor in ieder geval de goede voorwaarden voor gecreëerd.

Het verloop van de verbouwing en alle activiteiten die daaromheen hebben plaats gevonden zijn te zien op www.facebook.com/groetenvanmaarten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s