Persbericht: Fort Buitensluis trekt veel bezoekers

Bijna 80 geïnteresseerden vanuit de gehele Hoeksche Waard waren aanwezig bij de door de VVD Cromstrijen georganiseerde rondleiding op het Fort Buitensluis op 16 februari 2014.

Nadat fractievoorzitter en lijsttrekker Robin Heij een korte toelichting had gegeven op de VVD plannen voor recreatie en toerisme werden de bezoekers in drie groepen rondgeleid en vertrouwd gemaakt met de geschiedenis van het Fort.

Fort Buitensluis

Na afloop werd er tijdens een hapje een drankje uitvoerig nagepraat. Het Fort wordt naar verwachting dit jaar door het Ministerie van Defensie afgestoten en kan eventueel door de gemeente worden verworven. De VVD Cromstrijen wil deze unieke kans om het Fort voor het publiek open te stellen niet voorbij laten gaan, mits dit onder acceptabele voorwaarden gerealiseerd kan worden.

“We zijn erg blij met de grote belangstelling en dit toont des te meer aan dat het Fort belangrijk is voor de inwoners van onze gemeente. Voor de politiek in Cromstrijen ligt nu de schone taak om de schouders onder de openstelling van het Fort te zetten.

Fortlaan Numansdorp

Fortlaan Numansdorp

Belangrijk is, dat dit onder acceptabele voorwaarden kan worden gerealiseerd en dat de exploitatie goed geregeld wordt. We praten immers over gemeenschapsgeld en het voorkomen van vandalisme als het Fort wordt opengesteld”, aldus Heij.

“De eventuele openstelling van het Fort past prima in onze plannen voor meer kansen voor recreatie en toerisme om op die manier een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van onze gemeente”.

De VVD Cromstrijen wil het volgende bereiken op het gebied van recreatie en toerisme:

• Actieve samenwerking tussen de HW gemeenten. Iedere gemeente heeft wel iets unieks en men kan elkaar versterken. Versterken in plaats van concurreren is het devies.
• Actieve samenwerking met private en regionale partijen (o.a. meer wandel- en fietsroutes i.s.m. Provincie en Waterschap)
• Actieve promotie van de HW en Cromstrijen. De HW is meer dan transfergebied tussen de Randstad en Zeeland
• Stimuleren van de vestiging van lichte horeca
• Meer verblijfsrecreatie mogelijk maken zowel in het binnen- als buitengebied
• Meer gericht op de eigen inwoners: toegang tot het Hollandsch Diep (zwemsteigers met een ligveld) en een recreatieweide in Klaaswaal
• Openstellen van het Fort voor het publiek
• Openstellen van de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen (reeds gerealiseerd)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s