Zilveren schoen

Aan de Kade 14 in Piershil is het werk- en expositiecentrum De Zilveren Schoen gevestigd. In de voormalige schoenmakerswerkplaats maakt Corrie Heikoop voornamelijk zilveren sieraden. Schoenwinkel en werkplaats zijn omgetoverd in een galerie.

In het pand aan de haven was lang een schoenmakerij gevestigd geweest. Toen de vader van Corrie Heikoop het in 1929 kocht werden er al minstens 25 jaar schoenen gemaakt en hersteld. In 1954 kwam er ook een schoenwinkel bij. “Omdat ik voornamelijk met zilver werk, lag voor mij de naam ‘De Zilveren Schoen’ voor de hand,” zegt Corrie Heikoop.

20140315 Piershil De Zilveren Schoen

De werkplaats
Een deel van de vroegere schoenmakerswerkplaats heeft dezelfde ambachtelijke uitstraling als jaren geleden. Maar in plaats van materialen als leer, hout en rubber is het nu zilver dat de klok slaat. Behalve zilver verwerkt de eigenaresse soms ook goud in haar unieke handgemaakte sieraden en andere decoratieve werkstukken.

De galerie of expositieruimte
In de lichte, frisse ruimte met spierwitte muren en een lichthouten vloer komen de kunstwerken goed tot hun recht. De duur van een expositie is meestal zes weken. Voor de exposities worden afwisselend kunstschilders, fotografen en andere beeldend kunstenaars geselecteerd. Met als gevolg dat er heel verschillende exposities te zien zijn, van olieverfschilderijen tot foto’s en van aquarellen tot keramiek.

Meer info over de galerie >>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s