BN-er uit de HW: Roelof Hemmen

Roelof HemmenRoelof Hemmen (Hoeksche Waard, 3 april 1963) is een Nederlandse presentator in dienst van RTL Nieuws en BNR Nieuwsradio.

Na de havo studeerde hij enige tijd Frans en Nederlands aan de Lerarenopleiding Delft. Hemmen brak deze opleiding af en ging werken als leerling verslaggever bij de Zoetermeersche Courant. Later werd hij stadsverslaggever bij de Haagsche Courant waar hij zich vooral bezig hield met misdaadverslaggeving.

Na twee jaar voor De Telegraaf te hebben gewerkt, begon hij bij het RTL Nieuws. Eerst als bureauredacteur, later werd hij junior verslaggever, parlementair verslaggever en algemeen verslaggever en presentator. Sinds 2003 is hij presentator van het Half Acht Nieuws. In de loop der jaren vormde Hemmen een duo met Loretta Schrijver, Mariëlle Tweebeeke en Margreet Spijker en vanaf maart 2014 met Daphne Lammers.

Op 18 september 2005 is hij getrouwd met Marjon van Rijn, regisseuse bij RTL Nieuws. Van Rijn overleed op 23 december 2010 aan de gevolgen van darmkanker. Ze hebben samen drie kinderen; hij heeft een zoon en zij een dochter en een zoon. Vanaf 1 december 2010 presenteerde Hemmen het nieuws daardoor niet meer. Rick Nieman en Antoin Peeters namen tot Hemmens terugkeer op 24 januari zijn taak over. Hemmen heeft sinds 2012 een relatie met een andere vrouw, ook Marjon geheten. Zij is visagiste bij diverse televisieprogramma’s.

Tulpenralley

Frits Wester en Roelof Hemmen deden mee aan de Tulpenrallye 2012, die op 7 mei 2012 in Évian-les-Bains van start ging en op zaterdag 12 mei eindigde bij hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Wester en Hemmen zamelden enkele tienduizenden euro’s in voor Stichting KiKa.

(Bron: Wikipedia)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s