Baai of zwemboot voor Oude Tol

OUD-BEIJERLAND – Zwemmen in het Spui blijft ook in de toekomst mogelijk bij de Oude Tol in Oud-Beijerland.

De gemeente laat vier varianten onderzoeken om het zwemmen daar veiliger te maken. Een verbod zal dan onnodig zijn. De alternatieven betreffen het afmeren van een zwemboot, de bouw van een nieuw openluchtzwembad, de aanleg van een afgeschermde baai of het maken van een nieuw strandje bij de bestaande kleiput.

Oude Tol Oud-BeijerlandOndanks dat de Oude Tol geen officiële zwemlocatie is, weerhoudt dat veelal jongere inwoners niet om geregeld een duik in het Spui te nemen. Een ongewenste situatie, zo vindt het college. Vooral vanwege de soms heftige stroming, drukke scheepvaart, waterkwaliteit, diepteverloop van het water, eroderende bodem, continue verdieping en verbreding van de geul en (mede als gevolg daarvan) grotere temperatuurverschillen.

Recreatie

Bij de ontwikkeling van de Oude Tol als recreatiegebied is het de wens een mogelijkheid te creëren tot veilig zwemmen. In de visie Waterfront, als onderdeel van structuurvisie OBLversterkt, is dit streven al opgenomen. Het college van B&W stelt daarom de raad voor om in samenspraak met Rijkswaterstaat en de provincie te komen tot een pakket van maatregelen om al voor komende zomerseizoen een veilige situatie op de Oude Tol te creëren.

Wanneer de gemeenteraad op 11 februari het licht op groen zet voor het voorstel, stelt het college een projectplan op, voor het nader onderzoeken van de bovengenoemde varianten. Hierin wordt ook de verdere planning opgenomen.

OB strandweg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s