Molenplein Oud-Beijerland

Oud-Beijerland – In de volksmond heette het ‘plein Beneden Molendijk’, maar officieel heeft het plein tussen de Kerkstraat, Nobelstraat en de Beneden Molendijk nooit een naam gehad. Woensdagmiddag 26 februari 2014 kwam daar verandering in toen wethouder Johan van Buuren (SGP) er met vaste hand het nieuwe naambord op een lantarenpaal schroefde: Molenplein. Het vormde meteen de feestelijke opening.

In een ver verleden heette het ooit Linckhoek of ook wel Kleinstraatje. Bij veel ouderen is het nog bekend vanwege de kroeg die in de volksmond werd aangeduid als ‘het natte vloertje’. Het terrein ligt al lange tijd braak en diverse partijen, waaronder omwonenden en de gemeente hebben nagedacht over een tijdelijke invulling van het plein aan de Beneden Molendijk. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en het plein is gereed.

20140305 Oud-Beijerland Molenplein

‘Tal van mooie plannen zijn gemaakt,’ memoreerde Van Buuren in zijn praatje bij de opening, ‘winkels, appartementen, een loopbrug naar de dijk, maar toen kwam de crisis en ging het allemaal niet door. Gelukkig hebben ook ondernemers de handschoen opgepakt en is er een nieuwe invulling aan het plein gegeven met een mooie uitstraling voor dit deel van het centrum van Oud-Beijerland.’ Wethouder Johan van Buuren wees op de nieuwe functie van het plein voor kleine evenementen, een terrasfunctie en een plek voor meerdere winkels.

Het plein is ingericht als plek met speelmogelijkheden, groen en terrassen. Er staat tevens een tijdelijke winkel met een aantal parkeerplaatsen. Gedurende de verbouw van het pand op de Oostdijk heeft Blokker er intrek genomen. Als extraatje is er voor gezorgd dat er op het plein gebruik gemaakt kan worden van gratis wifi.

Wifi gratis

Na de officiele, druk bezochte, handelingen was er de hele middag feest onder andere met een optreden van Dans- en Theaterschool Balance’th. Voor de kinderen waren er een aantal attracties, zoals een soft-bungee-trampoline, fotoshoot, schminken en Jenga.

Tekst: Conno Bochoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s