Beheerder Tiengemeten Henk Maijer is Kanjer van Goud!

Zondag 2 maart is in het RTL-programma Kanjers van Goud een bijzondere medewerker van Natuurmonumenten in het zonnetje gezet: Henk Maijer, beheerder van Tiengemeten. Henk zet zich al jarenlang in voor de natuur en is een echte Kanjer van Goud. Als blijk van waardering kreeg hij van Loretta Schrijver, namens Natuurmonumenten en de Nationale Postcode Loterij, een Gouden Wimpel en een Gouden enveloppe uitgereikt.

Kanjer van Goud

De Gouden Wimpel is een belangrijke blijk van waardering voor mensen die zich inzetten om van deze wereld een betere plek te maken. De Gouden enveloppe die Henk heeft gekregen bevat een cheque van 25.000 euro. Dit bedrag wordt besteed aan een project op Tiengemeten.

Persfoto Natuurmonumenten Henk MaijerHenk Maijer werkt al 37 jaar bij Natuurmonumenten, 1 van de 89 goede doelen die gesteund wordt door de Postcode Loterij. Het eiland Tiengemeten wordt sinds 1997 beheerd door Natuurmonumenten en vanaf dat moment heeft Henk zich ingezet om de zeshonderd hectare agrarische grond terug te geven aan de natuur en het voor iedereen toegankelijk te maken!

Droom om boswachter te worden

Henk Maijer is namens Natuurmonumenten beheerder van het eiland Tiengemeten. Sinds zijn jeugd heeft Henk al een passie voor de natuur. Zijn familie zat al in de landbouw en Henk droomde er altijd van om boswachter te worden. En nu is hij beheerder van dit prachtige eiland.

Van landbouwgrond naar natuur

Tiengemeten ligt in het Haringvliet en is een waar wandelparadijs. Het eiland was oorspronkelijk geheel in gebruik voor akkerbouw, maar de boeren hadden het er de laatste jaren erg moeilijk. Tot 1990 lagen er voorstellen om het eiland in gebruik te nemen als recreatiepark, dumpplaats voor verontreinigd slib, vliegveld of zelfs kerncentrale. Maar in 1997 is het overgenomen door Natuurmonumenten en wordt het beheerd als natuurgebied.

Kanjers van Goud

In de vijf afleveringen van Kanjers van Goud bezoeken bekende ambassadeurs van de NPL een goededoelenproject in het binnen- of buitenland dat steun krijgt van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens de aangrijpende bezoeken wordt een helder beeld geschept van het project en de mensen die zich hiervoor dagelijks keihard inzetten.

Kijk de uitzending van zondag 2 maart op YouTube terug.

https://www.youtube.com/watch?v=ehalEYmf_eQ#t=0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s