Spandoek buurtpreventie Heinenoord

Spandoek buurtpreventie Heinenoord HEINENOORD – Dinsdag 11 februari werd er langs de Tienvoet in Heinenoord een spandoek onthuld door leden van buurtpreventie, wijkagent J. Groenendijk en burgemeester A.J. Borgdorff van Binnenmaas. Dit spandoek is bedoeld om extra aandacht te geven aan het feit dat buurtpreventie actief is in Heinenoord.

Buurtpreventie is opgezet vanuit het project Buurt Bestuurt. Hierin bepalen bewoners in overleg met politie en gemeente de aandachtspunten in Heinenoord. Sinds oktober 2013 is buurtpreventie actief in Heinenoord. Het buurtpreventieteam bestaat uit een 20-tal inwoners die graag een bijdrage leveren aan de veiligheid van het dorp.

Voorafgaand aan hun inzet hebben de deelnemers voorlichting gekregen van de wijkagent over wat er van hen verwacht wordt. Vervolgens zijn de deelnemers door gemeente Binnenmaas uitgerust met een zichtbaarheidshes en zaklamp.

De buurtpreventie is alert op inbraakgevoelige situaties zoals open ramen/deuren, weinig verlichting en kostbare goederen in het zicht. Zij geven in dit soort situaties direct inbraakpreventietips aan de bewoners door middel van een folder. Ook signaleren zij bijvoorbeeld kapotte straatverlichting en geven dit door aan de gemeente.

Daarnaast kijken leden van de buurtpreventie naar verdachte situaties. Zij noteren dan kentekens of signalement en spelen dit door naar de politie. Buurtpreventie probeert zoveel mogelijk zichtbaar aanwezig te zijn op straat. Op deze manier heeft de politie/ wijkagent extra ogen en oren op straat.

Politiebureau Binnenmaas Sportlaan Maasdam

Politiebureau Binnenmaas Sportlaan Maasdam

Wijkagent Johan Groenendijk is zeer tevreden over de inzet van buurtpreventie in Heinenoord. Hij ontvangt geregeld nuttige informatie die hij deelt met zijn collega’s waardoor het basisteam van de politie Hoeksche waard beter en gerichter kan werken. Ook is er sprake van een flinke daling van het aantal inbraken in Heinenoord.

Dit komt mede door de activiteiten van dit gemotiveerde buurtpreventieteam, dat er voor zorgt dat bewoners bewuster zijn geworden en maatregelen nemen ten behoeve van inbraakpreventie. Ook gemeente Binnenmaas is zeer te spreken over de resultaten van buurtpreventie en de inzet van de deelnemers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s