Ambulances ZHZ gaan eerder rijden

De ambulances in Zuid-Holland Zuid rukken vanaf 18 november sneller uit. Al tijdens het telefoongesprek met 112 gaan ze rijden. Zo wordt één tot anderhalve minuut tijdwinst geboekt.

Ambulancepost Klaaswaal

Ambulancepost Klaaswaal

Nu wacht de ambulance in de meeste regio’s van Nederland tot uit het 112-gesprek duideljk wordt wat er precies aan de hand is. De nieuwe DIA-werkwijze (Directe Inzet Ambulance) wordt in Noord-Holland Noord en Hollands Midden al beproefd. De verwachting is dat die proef zal slagen en dat DIA landelijk zal worden ingevoerd.

Zuid-Holland Zuid verwacht dat straks een kwart van de spoedritten niet langer dan zes minuten duurt. Nu is dat nog maar ruim 13 procent. Het nadeel is dat er iets meer ‘loze ritten’ worden gemaakt, omdat soms tijdens het telefoongesprek blijkt dat de ambulance niet nodig is. Dat kost echter maar een paar minuten voordat de wagen weer inzetbaar is voor andere meldingen.

Meer info over de ambulance in de Hoeksche Waard >>

Een Reactie op “Ambulances ZHZ gaan eerder rijden

  1. Reeds ook binnen Brabant in gebruik … had eerder ingevoerd moeten worden achteraf gezien, zeker in landelijke gebieden als hier in de HW!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s