Grote ramp(enoefening) bij haven Tiengemeten

TIENGEMETEN – Bij de ingang van de haven van het eiland Tiengemeten (gemeente Korendijk) vindt 7 november een aanvaring plaats tussen een pont met circa vijftig passagiers aan boord en een vrachtschip. Het eiland Tiengemeten is daardoor niet meer bereikbaar via het water.

Tiengemeten en brand

Er zijn veel slachtoffers in het water. Brandweer, Politie en KNRM zijn snel ter plaatse en voeren in eerste instantie slachtoffer-reddingen uit. De slachtoffers worden overgebracht naar het eiland Tiengemeten. Op Tiengemeten worden een gewondennest met triage-post opgebouwd. Na triage worden de gewonden met hulp van Defensie overgebracht naar een tijdelijke opvanglocatie in de omgeving van het incident. In de opvanglocatie vindt de slachtofferregistratie plaats en slachtoffers worden voorbereid om verplaatst te worden naar een ziekenhuis, of om naar huis te gaan.

Uiteraard – want het moet nog plaatsvinden – gaat het hier niet om een echte ramp, maar om een grote crisisoefening van de vier Zuid-Hollandse veiligheidsregio’s Haaglanden, Hollands Midden, Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid Onder de naam ‘Samen Sterker!’ worden nog tot en met 7 november in heel de provincie grote oefeningen gehouden.

Tiengemeten Korendijk

Tiengemeten Korendijk

Gedurende de oefendag op 7 november bij Tiengemeten, zal er in de omgeving van Nieuwendijk en het eiland Tiengemeten (Korendijk) en elders in de Hoeksche Waard overlast kunnen ontstaan vanwege de inzet van Defensie en de hulpdiensten, alsmede de aan- en afvoer van het nodige materiaal. De directe omgeving van de Veerdienst Tiengemeten zal worden afgesloten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s