Dorpstuin Ligt Hart

OUD-BEIJERLAND – Wellicht is het al opgevallen. De contouren van de dorpstuin Ligt Hart, aan de Karel Doormanstraat in het centrum van Oud-Beijerland, worden zichtbaar.

Er zijn lijnen uitgezet voor de omheining aan de zuidelijke kant van het perceel. Als het knotseizoen begonnen is, gaan we een haag van wilgentenen plaatsen. De wilgentenen nemen we graag over van de verschillende knotploegen van het Hoeksche Waardse Landschap. Samen met bramen vormen zij een groene, natuurlijke en deels eetbare haag. 

Contouren van de dorpstuin worden zichtbaar

De eerste paddestoelen laten zich zien. Wij hebben dit exemplaar gedetermineerd als de [eetbare] weidechampignon [Agaricus campestris] Het lijkt wel een spreuk uit Harry Potter…

Daarnaast zijn er ook hoopjes aarde te zien. En nee, dat is niet het graf van de anonieme soldaat. Het zijn verhoogde bedden waar wij volgend jaar op gaan zaaien. Gewoon omdat we niet van spitten houden.

Zelfs de jongsten werken mee aan de creatie van de tuin. Afgelopen vrijdag [27-9] kwamen er weer twee klassen met de leerlingen van OBS De Tandem helpen en leren over voedsel. Dit in het kader van het Food4Youth project.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s