Klaterpeppels

Op het natuurrijke terrein “De Klaterpeppels” aan de Oudendijk 13 in Strijen van de Familie Bouman is het atelier van Hetty gelegen. De keramisten Hetty Bouman, Ria Kleijer en Sylvia Speelman en de beeldend kunstenaar Rien Olijslagers hebben hier hun vaste werkplek.

“De Klaterpeppels” is een prachtig natuurrijk terrein van Hetty en Leen Bouman, met tuinen, boomgaard, waterpartijen, griendje, bosjes en schapenweiden. Midden op dit terrein is het atelier gevestigd, waarvan nu naast Hetty zelf ook drie andere kunstenaars gebruik maken. In deze groene omgeving presenteren deze vier kunstenaars hun werk, zijn er demonstraties, is er koffie en thee met koek en frisdrank voor de kinderen en u kunt de ateliers bekijken.
Naast de presentatie van de bij het atelier aangesloten kunstenaars zijn ook mensen van Pictura uit Dordrecht aanwezig die op diverse locaties op het terrein hun teken- en schildervaardigheden tonen.

Voor kinderen zijn er ook diverse activiteiten zoals (poppen) kleien, je eigen pannenkoek bakken en een mini speurtocht over het raadselachtige paadje achter het centrum.

De Klaterpeppels Strijen
Kunstatelier de Klaterpeppels staat voor Kunst – Klei en Keramiek.
Hetty Bouman, Ria Kleijer en Sylvia Speelman zijn keramist. Zij zijn na hun opleiding SBB (Beroepsopleiding ambachtelijke keramische technieken) professioneel te werk gegaan en hebben een eigen stijl en identiteit ontwikkeld. Enkele keren per jaar doen zij o.a. raku stoken, een zeer aparte baktechniek.

De vierde kunstenaar is Rien Olijslagers, Hij werkt hoofdzakelijk met gevonden materialen, zoals drijf-, sloop- en pallethout. Hier maakt hij wandobjecten van, maar ook woonaccessoires. Naast zijn werk als vrij kunstenaar is hij ook de man achter trekkerkunst.nl waar natuurlijk ook werk van te zien is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s