Gouden stoel staat klaar

Het wordt voor de Oranjeverenigingen vanwege de kroning op 30 april ineens een razend druk en spannend jaar. De Oranjevereniging van ‘s-Gravendeel gaat zowel op 27 als op 30 april ‘groot uitpakken’.
's-Gravendeel Kreek Stoel

De troondans en stoelendans kunnen beginnen. Het worden ludieke openingsacties op zaterdag 27 april op de ‘s-Gravendeelse Kreek. De gouden stoel staat alvast klaar.

Men heeft besloten om alle festiviteiten te verdelen over beide dagen. De eerste feestdag wordt georganiseerd op 27 april, de verjaardag van de toekomstige koning. Voorzitter Hessel Visser geeft daarover uitleg in het programmaboekje van de Oranjevereniging: ‘We beginnen die dag om 16.00 uur met een uniek spel; ‘Tokkelen vanaf de kerktoren’. Hierna gaan we weer eens een stoelendans rondom de Kreek houden. Sterker nog, het zal een ‘troondans’ worden. In de jaren 2008 en 2010 hebben wij ook stoelendansen georganiseerd met Koninginnedag en daar waren destijds duizenden belangstellenden bij. We willen dit festijn nu weer organiseren en zo groots mogelijk’.

Compleet programma 30 april

Op de dag van de troonsopvolging heeft men voor de gehele dag een compleet programma gereed staan. Er komt in ‘s-Gravendeel o.a. een groot scherm te staan, zodat men samen de TV-uitzending van de troonswisseling kan volgen. Het Dokter v. d. Bijlplein zal weer een centrale rol krijgen en ook het ‘feestplein’ bij Voorwinden krijgt weer een plaatsje in het programma.
De voorbereiding voor de twee feestdagen is in ‘s-Gravendeel inmiddels al in volle gang. Zo werd afgelopen weekend met vereende krachten de reusachtige gouden stoel ‘te water gelaten’ in de Kreek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s