Cultuurtocht Hoeksche Waard.

HEINENOORD – Op zaterdag 6 oktober a.s. organiseert Stichting Twarne de cultuurtocht Hoeksche Waard. Met het bedenken van deze tocht werd de stichting de gelukkige winnaar van de cultuurprijs Hoeksche Waard.
Op verschillende locaties in Oud-Beijerland wordt door lokale verenigingen, amateurs en professionals acte de presence gegeven. De tijden van de afzonderlijke presentaties zijn zo op elkaar afgestemd, dat het publiek tussen de optredens door zich op eigen gelegenheid van de ene naar de andere locatie kan begeven. Alle optredens zijn gratis.

Programma
Om 13.00 uur trapt het leerlingenorkest van De Bazuin af in haar eigen verenigingsgebouw (Laningpad, achter De Lindenhoeve). Dit leerlingenorkest bestaat uit ongeveer 50 leden, die vol enthousiasme mooie, swingende muziek speelt, terwijl het publiek de expositie van regionale kunst(werken) kan bewonderen. Om 14.00 uur wordt dit concert herhaald.

Om 14.00 uur verzorgt het Renaissance consort een optreden in de NPB-kerk (Beneden Molendijk 35). Dit consort speelt, zoals de naam al doet vermoeden, werken uit de Renaissance periode met soms een stapje  terug naar de Middeleeuwen en soms een stapje vooruit naar de Baroktijd. Een aantal leden speelt op authentieke instrumenten. Dit concert wordt om 15.00 herhaald.

Vervolgens klinkt om 15.00 uur het bijzondere stemgeluid van Michon Sprengers in restaurant ’t Kookhuys (Havendam 11). In de akoestische muziek van Michon klinkt de vurige inspiratie van het zuiden en van het Portugese taalgebied. ’t Kookhuys maakt dit optreden extra bijzonder door tegen een geringe vergoeding
heerlijke, culinaire hapjes en drankjes aan te bieden aan het luisterend publiek. Ook ’s avonds zal er een 5 gangen verrassingsmenu zijn in het Kookhuys. Michon zal om 16.00 nogmaals haar concert laten horen.

Daarna presenteert om 16.00 uur het landelijk bekende Wingsensemble zich aan het publiek. Het ensemble, dat wordt geroemd om zijn gepassioneerde en virtuoze spel, bestaat uit leden van Holland Symfonia. Deze middag staan twee bijzondere uitvoeringen van Peter en de Wolf op het programma. Een unieke gelegenheid voor kinderen om kennis te maken met klassieke muziek! Deze concerten vinden
plaats in de Sabina van Egmondschool aan de Sportlaan (1b). Om 17.00 kunnen de grote en kleine mensen nogmaals genieten van deze geweldige voorstelling.

De cultuurtocht wordt om 17.00 uur afgesloten met twee optredens van Balance’th, afgewisseld met piano quatre mains in De Beijerkorf (Jan Tooropstraat 6). De grote verscheidenheid aan dansvormen die Balance’th te bieden heeft, zorgt ervoor dat er voor iedereen wat wils is. Dit afgewisseld met de prachtige klanken van de piano zorgt voor een unieke ervaring.

Nadere informatie
Het exacte programma van de cultuurtocht is op korte termijn te vinden op www.stichtingtwarne.nl .Hier vindt u ook algemene informatie over de stichting.

Recensie van een bezoeker:

Met een ferme klap op de gong opende wethouder Ina van der Werff even na 13.00 uur de cultuurtocht 2012 georganiseerd door de stichting Twarne en mogelijk gemaakt door het geld dat ze gewonnen hebben met de cultuurprijs.
Het jeugdorkest van de Bazuin beet op wereldse wijze het spits af. Zij speelde muziek uit allerlei landen. Dit thema had ook te maken met het thema van de kinderboekenweek waarbij ze volgende week concerten zullen verzorgen.
Na de Bazuin was het de beurt aan het Renaissance consort. Veel mensen hadden nog niet eerder naar deze authentieke instrumenten en speelwijze geluisterd en waren verrast. Ook een bijzondere verrassing was het concert van Michon Sprengers, met haar Portugese muziek. De warmte in haar stem roerde vele mensen maar ook het prachtige spel van haar band was zeker te roemen.
Zeer bijzonder was ook het optreden van het Wings ensemble, die met slechts 5 blazers en 1 verteller een fantastische uitvoering gaven van Peter en de Wolf.  Jong en oud zaten ademloos te luisteren naar de voorstelling.
Tot slot traden nog 2 dansgroepen van Balence’th op afgewisseld met het pianospel van Jacqueline Kruithof en Bart van der Hart. Ondanks het feit dat het rond etenstijd was, waren ook deze zalen goed gevuld en kunnen we dus terug kijken op een zeer geslaagde cultuurtocht. Het weer werkte goed mee en er was voor de geinteresseerden ook nog een route met veel culturele en historische informatie over Oud-Beijerland. Volgens een aantal mensen was het zeker voor herhaling vatbaar.
Stichting Twarne wil gezinnen met kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking uit de Hoeksche Waard financieel bij staan om dolfijntherapie te volgen.
Martine van de Merwe
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s