Aardbeien

Onlangs wat aardbeien gekocht bij De Bruin aan de Achterweg 3 in Mijnsheerenland en ik kan zeggen dat ze verrukkelijk waren.

Van begin juni tot half september worden de aardbeien geoogst. Dan zijn ze op zijn lekkerst!

Op het bedrijf worden de aardbeien op stellingen in de buitenlucht geteeld. Hierop staan bloembakken gevuld met potgrond, waarin de aardbeienplantjes geplant worden. Om de aardbeien te beschermen tegen regen en wind, wordt er over de stellingen plastic gespannen. Via druppelleidingen krijgen de planten water en zo nodig voeding.

Onmisbaar zijn de hommelvolken, omdat zij voor de bestuiving van de bloemen zorgen. Door deze ijverige beestjes wordt het stuifmeel goed over het hele bloemetje verdeeld, waardoor er een gave, ronde vrucht groeit. Met natuurlijke vijanden worden de schadelijke insecten bestreden. De teeltwijze is erop gericht om maximaal biologisch te telen. Zodra de aardbeien mooi rood zijn worden ze geplukt. Tijdens de pluk worden alle aardbeien direct gesorteerd op grootte en kwaliteit.

Op hun website staan regelmatig recepten met aardbeien.

Wist je dat een bezoek aan het bedrijf een leuk en leerzaam uitje is? Bezichtig de prachtige aardbeienvelden, geniet van het boerenlandschap en rust daarna lekker uit op een gezellige zitje. Een bezoek aan het bedrijf is echt de moeite waard!

Meer informatie >>

Een Reactie op “Aardbeien

  1. Ik heb ooit nog wel eens vakantiewerk gedaan bij de Bruin. Toen zat hij nog in de ijsbergsla. Zat toen op de hoek Dorpsstraat/Tienvoet in Heinenoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s