Oogstdag Tiengemeten

KOM NAAR DE OOGSTDAG OP TIENGEMETEN

Op zaterdag 1 september is er een feestelijke Oogstdag op Tiengemeten. Proef van de oogst van het mooie natuureiland in het Haringvliet en ervaar de smaak van de streekproducten uit de Hoeksche Waard. Zie hoe het graan gedorst wordt met behulp van een oude rosmolen en help mee met aardappelen rooien in de Oude Polder van Tiengemeten. Ook zelf graan dorsen met de vlegel en chips maken kan de hele dag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De organisatie van deze leuke familiedag is in handen van het Landbouwmuseum Tiengemeten, het Rien Poortvliet Museum Korendijk en Natuurmonumenten.

Leuke activiteiten voor kinderen

Wil je weten hoe je wol kunt spinnen en proeven van schapenkaas? Vind je het ook zo leuk om te zien hoe een bij honing maakt? Hoe zou het zijn om te rijden op een pony? De kippen van Tiengemeten leggen ook deze dag gewoon hun dagelijks eitje. Ook de andere boerderijdieren maken graag kennis met jou.

Gratis rit met huifkar

Een antieke trekker met een huifkar brengt je naar de Oude Polder van Tiengemeten. Hier kun je zien hoe Natuurmonumenten en de vrijwilligers van het Landbouwmuseum de oudste polder van Tiengemeten willen laten herleven.  De gewassen van  zijn goed gegroeid en klaar om geoogst te worden.

Hapjes

Neem ook een kijkje bij  zorgboerderij de Idahoeve. De bewoners geven graag een rondleiding door het gebouw. In de boerderijwinkel verkopen ze hun zelfgemaakte houtproducten.  De tocht met paard en wagen brengt je verder langs de velden waar bewoners en vrijwilligers van de Idahoeve op biologische wijze groenten verbouwen. Vandaar is het niet ver meer naar Herberg Tiengemeten waar je je dorst kunt lessen en je honger kunt stillen..

Breng een bezoek aan de musea

Stap tijdens de rondrit met de huifkar uit voor een bezoek aan het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten of de musea van Tiengemeten. Het Landbouwmuseum is gevestigd in de zeer grote, uit 1840 stammende Hélène boerderij. Hier kun je de enorme ontwikkeling in de landbouw bekijken; de periode van de mechanisatie.  Het Rien Poortvlietmuseum toont tijdens de Oogstdag een speciale collectie. De toegangsprijzen van beide musea zijn tijdens de Oogstdag verlaagd naar €2,50.

De Oude Polder

De Oude Polder is onderdeel van het cultuurhistorische deel van Tiengemeten, de Weemoed, met boomgaarden en knotwilgen. Hier graast, net als in het verleden, het trekpaard en vind je akkers vol bloemen als de klaproos. Wil je meer weten over de bijzondere geschiedenis van het eiland Tiengemeten, en de Delta waar Tiengemeten onderdeel van is, breng dan een bezoek aan de twee exposities in het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Meer informatie over de oogstdag is te vinden op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten of www.landbouwmuseumtiengemeten.nl.

Advertenties

Een Reactie op “Oogstdag Tiengemeten

  1. Meer inlichtingen http://www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten of bij Informatiecentrum Tiengemeten .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s