De Bazuin

De Bazuin verwelkomt muzikale politiemacht.

Zaterdag 16 juni a.s. verwelkomt muziekvereniging De Bazuin uit Oud-
Beijerland tijdens haar eerste try-out concert het harmonieorkest van de politievereniging “Hermandad” uit Rotterdam. Samen brengen deze twee orkesten een bijzonder concertprogramma ten gehore in sporthal “De Tienvoet” te Heinenoord. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.30 uur open en de toegang is gratis.

Het harmonieorkest van de politievereniging “Hermandad” is in de regio een uniek orkest. Niet zozeer vanwege haar bezetting maar vanwege de bijzonder “gevreesde” uniformen van het orkest. Regelmatig geeft het orkest concerten in de zondagmorgenconcertserie in De Doelen en werkt zij mee aan bijzondere evenementen zoals “Van Smartlap tot Opera”.Het orkest staat onder leiding van dirigent Sebastiaan Hettema en speciaal voor het Hoeksche Waards publiek brengt zij een variëteit aan programma ten gehore zoals de Einzugsmarsch, een medley van de bekendste Stevie Wonder songs en het swingende Tango Argentina.

Het concert in de Tienvoet wordt geopend door het harmonieorkest De Bazuin onder leiding van Dick Verhoef. Een concert op vreemde bodem in voorbereiding op het concours waar De Bazuin op 10 november a.s. in Zaandam aan zal deelnemen.

Als verplicht werk heeft het orkest het uitdagende werk Natalis van de Britse componist Martin Ellerby gekozen. Een fraai werk maar uiterst moeilijk voor de musici van het orkest. In deze eerste try-out zal dit verplichte concourswerk niet ontbreken; de laatste weken is er enorm hard geoefend om alle muziek noten zo goed mogelijk te spelen.

De Bazuin zal het programma omkleden met fraai harmonierepertoire. Zij opent het concert met de ouverture Rise of the Firebirds. Het uiterst exotische Huapango zal het sensationele slotstuk worden van het optreden van het Oud-Beijerlandse orkest op Heinenoordse bodem.

Door de combinatie van de twee identieke orkesten met zeer verschillende repertoires belooft het een bijzonder gevarieerd concert te worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s