MijnOBL app

Oud-Beijerland lanceert als eerste SIM gemeente de nieuwe ‘MijnGemeente’ app onder de naam ‘MijnOBL’. Voor iedereen die een iPhone of Android telefoon bezit, is daardoor actueel nieuws over de gemeente waar dan ook snel en gemakkelijk te raadplegen. Burgemeester Tigelaar verrichtte de officiële lanceringshandeling.

Digitale ontwikkelingen

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland vindt het belangrijk in te spelen op en gebruik te maken van deze ontwikkelingen. Zo zijn in de achterliggende tijd de iPad app RaadDigitaal (voor het raadplegen van gemeenteraadsstukken), de mogelijkheid om digitale afspraken te maken en digitale formulieren geïntroduceerd. Ook op Twitter en Facebook is gemeente Oud-Beijerland al geruime tijd actief.

MijnGemeente app

Dit rijtje is met ingang van maandag 7 mei uitgebreid met de nieuwe MijnGemeente app. Deze app is gemaakt door de SIMgroep. Dit is een landelijk opererend bedrijf in digitale dienstverlening voor e-gemeenten. Inmiddels maken 260 gemeenten in Nederland gebruik van de dienstverlening van SIM. Als eerste SIM gemeente beschikt Oud-Beijerland nu over deze nieuwe app.

MijnOBL

De app MijnOBL is gratis te downloaden en is geschikt voor iPhone en Android telefoons. Met deze app is actuele informatie over Oud-Beijerland snel, gemakkelijk en overal te raadplegen. Niet alleen nieuwsberichten, maar ook praktische informatie zoals de openingstijden en contactgegevens van de Gemeentewinkel zijn snel op te zoeken. Ook voor wie Oud-Beijerland bezoekt, is de app handig; informatie over winkelen, sport, cultuur en bezienswaardigheden wordt overzichtelijk aangeboden. Vacatures en een evenementenkalender maken de app compleet. Hieronder is een filmpje over de app te bekijken.

Voor burgemeester Tigelaar staat vast dat de lancering van de nieuwe app een belangrijke bijdrage levert aan de gemeentelijke digitale service en dienstverlening.

Advertenties

Een Reactie op “MijnOBL app

  1. Vreemd, wie noemt nou zijn app naar Osama Bin Laden ? Een gevleugelde term op internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s