Kersen

In het kleine plaatsje Strijensas, dat bekend staat om haar schitterende ligging en jachthaven, ligt de Mariapolder afgelegen aan het Hollands Diep. Fruitteeltbedrijf Van Randwijk teelt hier naast een aantal hectare peren haar ‘Hollandse zoete kersen’. Eigenaar Gijsbert van Randwijk is hiermee dé kersenspecialist in de Hoeksche Waard! Geboren en getogen in de Betuwe is de liefde voor de kersen er van jongs af aan met de paplepel ingegoten. En dat is ook niet vreemd, want deze Hollandse kersen zijn zeldzaam!


De Hoeksche Waardse kersen groeien in een zeeklimaat met een matige temperatuur waardoor ze zo onderscheidend zijn van de Zuid-Europese kersen. Ook hoeven deze vruchten geen lange transportafstanden af te leggen vanuit het buitenland. Vers van de boom geplukt en de volgende dag in de kraam!
De wijze waarop deze kersen geteeld worden is ook een reden te meer om voor deze kersen te kiezen. Ze worden namelijk milieuvriendelijk geteeld. Dat wil zeggen dat er rekening gehouden wordt met nuttige insecten zoals oorwormen en lieveheersbeestjes. Deze beestjes worden zoveel mogelijk gespaard in de natuur. Verder hoeft er veel minder tegen het rottingsproces van de kersen gespoten te worden, omdat het merendeel van de bomen overkapt is met plastic afdeksystemen. Door de kersenbomen te overkappen, kunnen de kersen verder uitgroeien; dit komt weer de smaak en grootte van de vrucht ten goede.

Dé Hoeksche Waardsche kersen worden in de periode van eind juni tot begin augustus op diverse plaatsen in de Hoeksche Waard en daarbuiten verkocht.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 9 tot 18 uur en
zaterdag van 9 tot 16 uur.

Mijnsheerenland: Maasweg, tussen huisnummer 1 en de volkstuinen.

Mookhoek Mookhoek 77.

Download hier de kersenfietsroute door de Hoeksche Waard.

Layar beschikbaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s