Persbericht: Vier verdachten in Strijen aangehouden

Strijen, 15-04-2012 • Drie mannen van 20, 22 en 23 jaar uit Puttershoek (2x) en Strijen en een 18-jarige vrouw uit Puttershoek zijn op 15 april tussen 00.50 uur en 01.20 uur aangehouden. Agenten waren ter plaatse gekomen, nadat een getuige glasgerinkel had gehoord en 112 belde.

Op de Broekseweg werd de vrouw aangetroffen en de mannen werden op de Oud Bonaventurasedijk gevonden. In de directe omgeving zagen agenten dat zeven tuinhuisjes opengebroken waren. De vier zijn allen ingesloten en worden verhoord.

Onderzoek aanhoudingen Strijen naar vernielingen en diefstal

Strijen, 16-04-2012 • – De politie onderzoekt tientallen vernielingen en diefstallen na vier aanhoudingen in Strijen. De politie hield de drie mannen van 20, 22 en 23 jaar uit Puttershoek (2x) en Strijen en een 18-jarige vrouw uit Puttershoek aan op zondag 15 april 2012 tussen 00.50 uur en 01.20 uur. Agenten stelden een onderzoek in na een melding van een getuige die glasgerinkel hoorde op de Broekseweg in Strijen en 112 belde. Daar vonden agenten de vrouw bij een auto. Politiemensen gingen op zoek naar de andere verdachten en zagen dat er personen wegdoken bij de Oud Bonaventurasedijk.

De politie begon een zoektocht naar hen en zette de omgeving af. Ook maakte de politie gebruik van een speciale warmtebeeldcamera die sinds kort op een politieauto zit. Uit de beelden kwamen drie warmteplekken naar voren achter een woning. Een agent met zijn politiehond vond de verdachten, het ging daarbij om de drie mannen. Uit het onderzoek blijkt tot nu toe dat er vernielingen en diefstallen gepleegd zijn bij tuinhuizen aan de Broekseweg en bij de Land van Esseweg/Wielweg. De schatting is dat het gaat om ongeveer dertig tuinhuizen waarbij onder andere ramen zijn gesneuveld. In de auto lagen allerlei spullen die mogelijk gestolen zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om gereedschap.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.