Landgoed De Peerdegaerdt

De Peerdegaerdt

Landgoed De Peerdegaerdt bestaat uit een erf met wandeltuin en een karakteristieke hoogstamboomgaard. Op het erf staat het landhuis en een aantal stallen en schuren. De stallen worden gebruikt als verblijf voor de Friese paarden van Stoeterij De Peerdegaerdt.

Op het erf staan diverse hagen, hakhoutsingels, solitaire bomen, coniferen en hoogstamfruitbomen. Op de achterzijde van het perceel ligt een schapenwei met hoogstamfruitbomen en een hakhoutsingel. In de schapenwei staat een kleine schuur als nachtverblijf voor de schapen en aanwezige gepensioneerde pony’s. Aan de noordzijde van De Peerdegaerdt liggen nog een aantal weilanden, welke in 2004 omzoomd zijn door knotwilgen. Zodoende wordt het ecologisch gebied ‘Het Oude Land’ verbonden met het Landgoed.

Stichting Landgoed De Peerdegaerdt is opgericht op 27 november 2007 en heeft ten doel het behoud en beheer van Landgoed De Peerdegaerdt, gevestigd te Strijen in de polder ‘De Oude Klem’ en het ontwikkelen van de biodiversiteit en de natuurwaarde.

Ga naar de website >>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s