John Biesheuvel Watersport

Groot en klein komt langs mijn achtertuin voorbij dobberen, maar onderstaand vaartuig soms met een bloedvaart over het water. Ik vermoed dan met een proefvaart van John Biesheuvel Watersport te maken te hebben. Dit bedrijf uit Strijensas levert nieuwe en gebruikte Rib’s en bouwt dit soort vaartuigen verder af naar wens van de klant.

Hoewel dit type boot vaak met speelvaren wordt geassocieerd, maken ook professionele diensten gebruik van dit type boot. In deze gevallen gaat het dan vaak om RIB’s (Rigid Inflatable Boat, soms ook wel RHIB van Rigid Hull Inflatable Boat genoemd). Bij een RIB is de bodemsectie van een vormvast materiaal gebouwd, doorgaans aluminium of polyester. Daarop is een vaste stuurstand gemonteerd. Rondom deze romp is een dikke, luchtgevulde rand aangebracht, de “tube” geheten.

In de praktijk laat men de tube niet vaak leeglopen; de boot wordt in opgeblazen toestand vervoerd. Het geringe gewicht ervan, in combinatie met de stijve romp en een sterke motor (vaak meerdere) maken het tot een zeer zeewaardige en wendbare speedboat. Het nadeel van deze hele leuke boten kan zijn dat een RIB heel licht is en (vooral bij de kleinere RIB dan) moeite kan hebben met een waterskiër of wakeboarder te trekken. Niet echt voor bedacht.

De KNRM is een bekende en innoverende gebruiker van RIB’s. Ook Greenpeace en Sea Shepherd staan bekend als gebruikers van RIB’s voor hun acties op zee.

Het bedrijf is te vinden aan De Lane 7 in Strijensas en dat het snel gaat, bewijst het filmpje.

John Biesheuvel Watersport | RIB BOOT Show op 2e paasdag 2012

Op 2e Paasdag nodigen wij u van harte uit in de haven van Strijensas! Wij hebben een groot aantal ribs in het water liggen en u kunt uiteraard aan boord stappen.

Onder het genot van een hapje en een drankje, luiden we graag met u het nieuwe vaarseizoen in.

Bent u geinteresseerd in een proefvaart? Neem hiervoor contact met ons op.

Locatie: haven Strijensas
Datum: 9 april 2012
Tijdstip: 10.00-17.00

Layar beschikbaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s