IJsje van de GEBO

De wortels van Gebo voeren terug tot voor de Tweede Wereldoorlog, omstreeks 1937. Piet Both betrok het ijs van de heer L. Kalkman uit Vlaardingen en met de slogan “Wees wijs, eet ELKA ijs” (ELKA afkorting L Kalkman) deed hij goede zaken. Maar Piet was een slimme ondernemer en schakelde zijn jongere broertjes in bij de verkoop en veranderde de slogan in “Wees wijs eet Gebo ijs”.

In 1945 werd de ijsverkoop die in de oorlog had stilgelegen weer opgepakt en uitgebreid met de aankoop van een melkzaak van broer Jan die de militaire dienst inging. Het werk van de melkzaak werd doorgeschoven naar zijn jongere broer Joop. Piet zag meer perspectief in de verkoop van ijs en patat. Piet opende een winkelpand op Oostdijk 5 en verkocht daar zijn ijs en patat. Piet wilde echter zijn ijs zelf gaan bereiden. Wekelijks reisde hij af naar Amsterdam om een cursus te volgen. In 1949 slaagde hij met vlag en wimpel. Piet bleek een geboren ijsbereider te zijn en het Gebo-ijs werd op veel plaatsen in de Hoeksche Waard verkocht en bovenal geprezen om zijn kwaliteit.

Inmiddels was de firma Gebo opgericht met zijn broers Joop en Henk. Dit drietal heeft ongeveer vier jaar deel uitgemaakt van de Gebo. Piet ging door met de ijszaak maar de naam Gebo werd voortgezet vanwege de grote naamsbekendheid. De zaak breidde uit met nieuwe verkooppunten en vele rijdende ijswagens. Om verdere uitbreiding te verwezenlijken werd nieuwe werkruimte gezocht en gevonden in een pand aan Havendam 12. Daar werd tot 1999 het ijs bereid.

Aston Martinlaan 39 Oud-Beijerland

Om aan de huidige eisen te blijven voldoen, werd besloten te verhuizen naar industrieterrein De Hoogewerf (Aston Martinlaan 39 Oud-Beijerland). Daar wordt nu het ijs bereid voor de “Heeren” en diverse ijssalons volgens de oude tradities van Piet Both onder de naam Gebo Gelato.

Hieronder de bedrijfsfilm.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s