Persbericht: Inbraken in de Hoeksche Waard, politie houdt verdachten aan

Hoeksche Waard, 15-12-2011 • In de Hoeksche Waard zijn verschillende inbraken in woningen en auto’s geweest. Na onderzoek hielden agenten twee verdachten aan. Het ging hier om aanhoudingen in een onderzoek dat plaatsvond na twee meldingen uit de Santgors in Zuid-Beijerland. Daar zag een getuige op donderdag 15 december 2011 dat er iemand wegliep en stapte in een donkere personenauto.

Vervolgens reed dit voertuig rond 02.20 uur weg in de richting van Numansdorp. Kort hiervoor was er een andere melding gekomen ook van iemand uit de Santgors. Deze vertelde dat er een verdachte inbrak bij een auto door een zijruit kapot te slaan. Direct gingen agenten op zoek naar de zwarte auto. Politiemensen die op de rijksweg A29 stonden zagen het verdachte voertuig voorbijrijden. Ze zetten deze aan de kant en hielden de twee inzittenden aan, mannen van 23 en 25 jaar die uit Rotterdam komen.

Ook kwamen er tot nu toe zes meldingen van woninginbraak binnen. Het gaat om woningen aan de Bachstraat en Prins Clausstraat in Numansdorp, Tuinweg in Zuid-Beijerland, Van Ghentstraat in Oud-Beijerland en de Boterbloemstraat en Pinksterbloemstraat in Klaaswaal. De inbraak aan de Bachstraat in Numansdorp gebeurde waarschijnlijk al in de nacht van dinsdag op woensdag 14 december 2011. De diefstal bij het pand aan de Van Ghentstraat in Oud-Beijerland vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag 15 december 2011. De andere meldingen van woninginbraken kwamen allemaal binnen op woensdagavond.

Om inbrekers aan te kunnen aanhouden en informatie te verzamelen is de politie sterk afhankelijk van meldingen van burgers. Aarzel niet, maar bel bij verdachte situaties altijd 112. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden. Heeft u belangrijke informatie voor de politie bijvoorbeeld over de laatste inbraken, maar wilt u dit liever anoniem melden? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uiteraard kunt u ook altijd bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Advertenties

Reacties zijn gesloten.