Gravinnenhuisje

Het gravinnenhuisje bevindt zich in de Dorpskerk van Oud-Beijerland. Daar ligt de dochter van Lamoraal van Egmont (stichter van Oud-Beijerland) en Sabina van Beieren, begraven.

Sabina van Egmont schonk in 1604 een toren aan de kerk van Beijerland en werd er een klok met haar wapen en een opschrift gegoten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Zij overleed op 21 juni 1614 te Delft en werd 52 jaar. Bij het uitbreiden van de kerk in 1925 kwam het oorspronkelijke gravinnenhuisje te vervallen . Bij het openen van de grafkelder bleek de houten kist geheel te zijn verteerd. De loden kist was aan de onderzijde op een paar plaatsen verteerd.

Het bleek dat de overledene een heel tengere vrouw was geweest,hoogstens ter grootte van een meisje van 15. Eerst dacht men dat er gewoon een meisje in lag, maar na onderzoek bleek dat het hier om Sabina van Egmont ging. Sabina en haar moeder, Sabina van Beieren hadden een uitgesproken Milanese lichaamsbouw. (tenger) Men heeft het huidige gravinnenhuisje daarna op ongeveer dezelfde plek weer gebouwd.

Een Reactie op “Gravinnenhuisje

  1. Bedankt, ik heb alle verwijzingen gelezen, erg interessant!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s