Cursus contentbeheerder

Zomaar een gratis cursus van “de baas”. Met de nodige nieuwsgierigheid naar een locatie in Rotterdam getogen om het maar over mij heen te laten komen.

 

Even een toelichting:

  • De contentbeheerder plaatst webteksten en afbeeldingen op de juiste manier in het contentmanagement systeem. Grote contentmigraties voert hij op snelle en efficiënte wijze uit. De contentbeheerder heeft oog voor stijl en lay-out en is gewend aan het werken met deadlines.

Activiteiten contentbeheerder

Een contentbeheerder beheert (een deel van) de content van de website, in dit geval het Intranet van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Hij krijgt content aangeleverd van webredacteuren en andere medewerkers binnen de organisatie. Hij plaatst content op de juiste plaats en het gewenste moment online.

De contentbeheerder wordt aangestuurd door een contentmanager: een coördinerende webredacteur die fungeert als supervisor. De contentmanager draagt verantwoordelijkheid over de inhoud van de website.

Cursus

Ik had in het verleden al eens wat content ergens toegevoegd, dus mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Het toekomstige KORPSNET maakt gebruikt van SharePoint, een kindje van Microsoft.

De middag werd duidelijk en ontspannen verzorgd, maar met dit moest de cursist het mee doen. Ik kreeg het vermoeden dat dit niet voor een ieder voldoende was.

Gebruiker

Het systeem houdt voor de gebruiker in elk geval wel in, dat hij/zij zelf zijn informatie op de site kan samenstellen/filteren, mits dit op de goede wijze door de contentbeheerder is aangeleverd. Een mooie taak voor mij om dat voor de collega’s in elkaar te zetten. Het ziet er in elk geval beter uit dan het klassieke Intranet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s