Waterdag in Oud-Beijerland

Oud-Beijerland is een vlag rijker. In plaats van de driekleur en gemeentelijke vlag, wapperde vandaag de ‘watervlag’. En daarmee werd de belofte, die burgemeester Klaas Tigelaar tijdens zijn nieuwjaarstoespraak deed om iedere 22e van de maand de Blue Peter Vlag te laten wapperen, ingelost.

Water
Oud-Beijerland draagt, met haar prachtige ligging aan Het Spui, de karakteristieke Vliet, de Boezem en haar idyllische haven, zeker bij aan het imago van ons waterrijke land.
Het grondgebied van Oud-Beijerland telt een kleine tweeduizend hectare. Het totaal aan (oppervlakte)water is om precies te zijn 310.502 vierkante meter.

 

 

Stichting Blue Peter
Blue Peter Foundation heeft de Wereld Watervlag gelanceerd voor een zo groot mogelijk publiekelijk bewustzijn om naast de Wereldwaterdag op 22 maart ook iedere 22e van de maand ‘waterdag’ te maken. Het is belangrijk om ons, onder het motto ‘Wereld Water Bewustzijn’ bewust te zijn van de waterproblemen wereldwijd.

 


Blue Peter Vlag

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland wil in 2011 bijzondere aandacht vragen voor het thema water. Onder meer door het laten wapperen van de Blue Peter Vlag op elke 22e van de maand voor het gemeentehuis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s