Rien Poortvliet museum

Het Rien Poortvliet Museum is een museum over Rien Poortvliet dat in 1992 door Prins Bernhard geopend werd. Per 18 december 2006 is het museum dat zich huisvestte in het oude raadhuis van de plaats Middelharnis op Goeree-Overflakkee gesloten vanwege de financiële situatie van het museum en een verschil van inzicht in de te volgen koers.

De familie Poortvliet en de Vereniging Natuurmonumenten hebben begin 2007 overeenstemming bereikt over de nieuwe vestiging van het museum. Sinds 8 juli 2009 is het museum officieel geopend en gevestigd in de Margueritahoeve (1804) op het eiland Tiengemeten.Het museum is gelegen vlakbij de haven, direct naast het natuur-infocentrum van Natuurmonumenten.

Het museum bevat tientallen originele werken van Poortvliet als beeldend kunstenaar. Daarnaast zijn er in het museum enkele persoonlijke voorwerpen te zien en ook een korte film, waarin Poortvliet vertelt over zichzelf en onder andere in zijn huis in Soest aan het werk te zien is. Natuurlijk ontbreekt ook zijn creatie David de Kabouter niet in het museum.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s